Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: het succes van Joy Delima

  • Theater
Beeldcredits: Isabelle Renate La Poutré
Beeldcredits: Isabelle Renate La Poutré

GESPOT | Joy Delima schreef in haar derde jaar van ArtEZ Toneelschool Stamboek Monologen, waarmee ze al voor haar afstuderen de aandacht van de pers trok. Vorig jaar studeerde ze af en trad ze direct toe tot het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam (ICT) - wat zo'n beetje als de eredivisie voor acteurs geldt.

Dit weekend lacht Joy ons toe vanaf de cover van Volkskrant Magazine. In een artikel van maar liefs acht pagina’s, vertelt ze over haar (sociale) angsten, alledaags racisme en haar drive. Joy wil toneel maken, zoals Nina Simone muziek maakte en dat kan in één zin worden samengevat: “It’s the artist duty to reflect the time.”

Lees het hele artikel op de Volkskrant

Meer Joy:
Begin dit jaar spotte we Joy in een artikel van De Gelderlander, over haar snel stijgende carrière.
In 2019 werd Joy genomineerd voor de prestigieuze Colombina. De prijs ging naar de iets meer ervaren mede alumna Rosa van Leeuwen.
De Volkskrant gaf de voorstelling Stamboek Monologen vier sterren en noemde de voorstelling een indrukwekkend visitekaartje. "De actrice vliegt met veelzijdig spel het onderwerp racisme aan.” Lees meer reviews op de site van ICT.

Joy Delima was vorig jaar een ArtEZ finalist. Bekijk nu het werk van onze toekomstige sterren op artez.finals.nl

Meer ArtEZ nieuws