Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Eunike Christy Indrawan wint EPTA Frans Schreuderprijs

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars
Eunike Christy Indrawan wint EPTA Frans Schreuderprijs

De EPTA Frans Schreuderprijs 2019 is gewonnen door Eunike Christy Indrawan van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, voor haar master research Natural Phrasing in Schumann Lyrical Piano Pieces.

EPTA Nederland wil met deze prijs toekomstige pianodocenten en pianisten stimuleren een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van hun vak. De prijs bestaat al langer, maar stond eerder bekend als de methodiekprijs.

Voor deelname komen werkstukken in aanmerking, scripties en masteronderzoeken van studenten piano (bachelor- of masterstudie muziek) aan één van de conservatoria. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €750 en de mogelijkheid om een artikel te publiceren in het Piano Bulletin. De inzendingen worden anoniem beoordeeld.

Jury
Bastiaan van der Waals – docent methodiek klassiek piano, bijvak klassiek piano en harmonie aan de piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, docent methodiek klassiek piano bij Codarts Rotterdam.
Marjès Benoist – pianodocent aan Jong Talentleerlingen van de Academie voor Muzikaal Talent (AMT) in het Utrechts Conservatorium, voormalig methodiekdocent en pianodocent aan de Sweelinck Academie voor Jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Robert Harris – docent vakmethodiek piano en Course Leader Practice Based Research aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Kenniscentrum Kunst en Samenleving, Hanzehogeschool Groningen.
Secretariaat jury: Olga de Kort  – pianodocent, musicoloog en muziekjournalist.

Meer nieuws