Naar overzicht

Elsien Gringhuis wint Champagneprijs 2016

Elsien Gringhuis wint Champagneprijs 2016
13 dec 2016
13 dec 2016
Foto: Dutchphotography
Foto: Dutchphotography

De Nederlandse modeontwerpster Elsien Gringhuis, alumna ArtEZ Fashion Design, won vrijdag de Champagneprijs. Het is voor het eerst dat de prijs, een initiatief van vertegenwoordigers van het wijngebied Champagne, in Nederland is uitgereikt. Gringhuis wint een geheel verzorgde rondreis door de Champagne en een fles Martin Huguenot Brut Champagne. De organisatie wil op deze manier een Nederlands creatief talent in het zonnetje zetten. "De vertegenwoordigers van het wijngebied Champagne zijn eveneens gecharmeerd van de resolute keuze voor duurzaamheid in Elsiens werk. Zij zien daarin een paralel met de keuze voor duurzame wijnbouw die de champagne vijftien jaar geleden heeft gemaakt," zei Grégoire Van den Ostende van het Champagnebureau die de prijs uitreikte.

Elsien Gringhuis won diverse internationale prijzen zoals de Createurope in Duitsland, Mittelmoda in Italië en was genomineerd voor de Frans Molenaar-award. In 2011 won het label de Green Fashion Competition en in 2012 de Fair Luxury Award. Gringhuis' collecties zijn te koop in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en Denemarken. Vooral in Duitsland en Noorwegen gaat het goed, vertelt Gringhuis. In Duitsland en Zwitserland heeft de ontwerpster inmiddels verkoopagenten die het merk vertegenwoordigen.

De Champagneprijs werd midden jaren 80 in Duitsland gestart. Inmiddels wordt de award jaarlijks uitgereikt in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Het Comité Champagne, de Franse beroepsvereniging van alle Champagnehuizen en –boeren en haar Champagnebureau in de Benelux, beloont hiermee mensen uit de culturele, artistieke en creatieve sector die zich onderscheiden door hun persoonlijkheid, passie en hun streven naar excellentie in hun werk.

Deel dit