Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Buning Brongers Prijs voor Nancy de Graaf

  • Beeldende Kunst
Nancy de Graaf
Foto van presentatie eindexamen van Nancy de Graaf bij AKI ArtEZ

Schilder Nancy de Graaf, die deze zomer afstudeerde bij AKI ArtEZ, is één van de 6 winnaars van de Buning Brongers Prijs. Nancy won eerder dit jaar al de Heartfund prijs. De andere winnaars van de Buning Brongers prijs zijn Anika Mariam Ahmed (Frank Mohr Institute), Jurre Blom (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Alex Crocker (De Ateliers), Noah Ryu (Rijksakademie van beeldende kunsten) en Steffen Vogelezang (Gerrit Rietveld Academie).

Buning Brongers Prijs
De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. Het is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en sinds 1966 uitgereikt aan 144 kunstenaars. De jury bestond deze keer uit: Chris de Bueger, Koen Ebeling Koning, Rijnder Kamerbeek, Wendelien Schönfeld en Toon Verhoef.
Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500. Voor de winnaars wordt een prijsuitreiking en een tentoonstelling georganiseerd in Arti et Amicitiae en een catalogus uitgegeven. De tentoonstelling is van 3 tot en met 18 december in Arti et Amicitiae in Amsterdam. De prijzen werden uitgereikt tijdens de feestelijke opening op vrijdag 2 december om 17:00 uur.

Bron: http://www.buningbrongers.nl/
Meer werk van Nancy: http://www.nancydegraaf.com/