Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

'Collecting Colour' nieuwe uitgave ArtEZ Press en Sikkens Foundation

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Schrijven
Collecting Colour,  door Narayan Khandekar, uitgave ArtEZ Press en Sikkens Foundation, ontwerp Thijs Verbeek
Collecting Colour, door Narayan Khandekar, uitgave ArtEZ Press en Sikkens Foundation, ontwerp Thijs Verbeek

Dr. Narayan Khandekar, gerenommeerd wetenschapper op het gebied van conservering en kleur, verzorgt zondag 26 maart aanstaande in De Doelen in Rotterdam de Mondrian Lecture. Hij doet dit ter gelegenheid van de uitreiking van de Sikkens Prize aan Hella Jongerius. Khandekar is directeur van het Straus Center for Conservation and Technical Studies, directeur van het Center for the Technical Study of Modern Art, en hoofd van het Analytical Laboratory van de Harvard Art Museums. Zijn interesses liggen bij het technisch onderzoek naar schilderijen en schildermaterialen. Als auteur heeft hij meer dan zestig publicaties op zijn naam staan.

Mondrian Lecture en Sikkens Foundation

Met de Mondrian Lecture levert de Sikkens Foundation al sinds 1979 een bijdrage aan het debat over de culturele betekenis van kleur. Specifieke aandacht wordt besteed aan de wijze waarop in kunst en wetenschap wordt omgegaan met en nagedacht over kleurontwikkeling en kleurtheorie. De verbinding met Piet Mondriaan is in de eerste plaats bedoeld als een eerbetoon. Daarnaast brengt zij tot uitdrukking dat de Sikkens Foundation blijvend aandacht wil besteden aan de thema’s die Mondriaan in zijn werken en zijn theoretische beschouwingen aan de orde stelde.

Publicatie Collecting Colour

De Mondrian Lecture van Dr. Narayan Khandekar, “Collecting Colour” wordt door ArtEZ Press en de Sikkens Foundation uitgegeven als een handzame publicatie met 152 pagina’s, 109 afbeeldingen in kleur, 4 in zwart wit. Het ontwerp is van Thijs Verbeek. Collecting Colour is vanaf 26 maart verkrijgbaar. De prijs is € 17,90. De publicatie is te bestellen bij de webwinkel van ArtEZ Press.


De lezing en de boekpresentatie op 26 maart zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is noodzakelijk (mail naar info@sikkensprize.org)