Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Popacademie en MediaMusic timmeren internationaal stevig aan de weg

  • Muziek
Davy de Wit
Davy de Wit

Erik Schenkel (eindexamenstudent MediaMusic) was op zoek naar een stageplek maar kreeg een uitgesproken kans om in dienst van Big Orange muziek te maken voor de VPRO documentaireserie ‘Himmlers hersens heten Heydrich’. De serie gaat over de moord op Reinhard Heydrich, de 'Slager van Praag', de architect van de Jodenvervolging. Hoewel het niet altijd van een leien dakje ging, is hij met recht trots op het resultaat. ”Het moet een onderbuikgevoel overbrengen. Iets dat wringt. Niet opvallend, maar subtiel. Een gevoel van: hier klopt iets niet." Lees het volledige interview met Erik op Tubantia
www.erikschenkel.nl

Joris Daniël Hoogsteder studeerde af aan MediaMusic als composer for films & games en deed wat al veel van zijn medestudenten deden: vertrekken naar Californië, dé plek voor films en games. Joris Daniël vervolgde hier zijn masteropleiding aan de State University of California, waar hij onlangs zijn studie afrondde. In de studio van zijn docent Adam Gubman werkte hij mee aan de productie van een groot aantal nieuwe games en opdrachten voor onder meer Disney, de dagelijkse nieuwsshow NBC Today en Hollywoodfilms als de nieuwe Baywatch en Sausage Party uit 2016.
”Componeren is een vak. De huidige beeldcultuur stelt ook steeds meer en hogere eisen. Zomaar een stuk schrijven dat begint en eindigt, is er niet meer bij. In een modern computerspel zitten zoveel zijpaden en zijn de keuzemogelijkheden voor de speler zo groot dat je op een heel andere manier moet componeren: niet alleen die ene muzikale lijn, maar een heel netwerk van klanken en muziek."
Joris Daniël is niet van plan Amerika al te verlaten. Hij wil in elk geval binnen de filmindustrie een eigen sound ontwikkelen. Lees het volledige artikel over Joris Daniël op AD
www.jorisdaniel.com

Op 28 april gaven Davy de Wit (hoofd Popacademie) en Peter Leutscher (hoofd MediaMusic) een presentatie over de ondernemendheid van hun studenten. Ze deden dit tijdens de internationale conferentie 'Entrepreneurship in Music – Between Artistic Autonomy and Economic Reality' georganiseerd door the Norwegian Academy of Music te Oslo, de University of Oslo, en de BI Norwegian Business School.
De presentatie werd zeer goed ontvangen:
"Wow" - Dr. Nick Wilson King's College London
"The most inspiring and relevant presentation of this symposium" - Norwegian Academy of Music
"This could be a model for other conservatory" - Carsten Winter Hannover University of Music, Drama and Media

Tony Woodcock schreef een artikel over de conferentie op The Huffpost (Webby Award voor beste politieke blog en door The Observer in 2008 de machtigste blog ter wereld genoemd) met als titel 'The Slow Burning Crisis'. Met mooie video’s van alumni Mandrake’s Monster en NNENN!