Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ is ‘topper’ volgens Nationale Keuzegids

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Dans
  • Theater
ArtEZ is ‘topper’ volgens Nationale Keuzegids

Ook dit jaar mag ArtEZ hogeschool voor de kunsten weer een heleboel medailles met het felbegeerde predicaat ‘topopleiding’ voeren; maar liefst negen bacheloropleidingen, waarbinnen 14 studies vallen. En van deze 14 zijn er ook nog eens 10 de beste van Nederland. 

Enige met topopleidingen Vormgeving, Autonome kunst én Muziektherapie.
De top twee Vormgeving in Nederland wordt gedomineerd door ArtEZ met 7 studies in Enschede en Arnhem. De Keuzegids zegt daarover: “Weer ligt ArtEZ aan kop, met topopleidingen in Enschede en Arnhem.” En daarmee is ArtEZ het enige opleidingsinstituut dat voor haar bacheloropleidingen Vormgeving de medaille mag voeren.
Ook de Autonome Beeldende Kunst opleiding in Arnhem, BEAR, is de enige die in Nederland het vignet topopleiding mag voeren. Op de voet gevolgd door de nummer twee van de ranglijst; de Autonome Beeldende Kunst opleiding, Fine Art, in Enschede.

Over de topopleiding Muziektherapie is de Keuzegids al net zo positief: “Het aantal contacturen mag op de meeste plekken wel een tandje meer, behalve bij topper ArtEZ, die met het hele programma sowieso met kop en schouders boven de rest uitsteekt.” De enige creatieve therapie opleiding van Nederland die zo positief is beoordeeld en is beloond met het kwaliteitsmerk.

In het advies aan studiekiezers schrijft de Keuzegids: zowel de studenten als de experts van de NVAO zijn tevreden over ArtEZ.
Arnhem is zelfs een topper, met een sterk programma en mooie faciliteiten”

Nummer één van Nederland
Naast Vormgeving, mag de opleidingen Toneel Arnhem zich ook de nummer één van Nederland noemen. De opleidingen Docent Muziek (Enschede) en Docent Theater (Arnhem) verdienen dit jaar met hun goede beoordelingen ook het predicaat topopleiding.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur: “De resultaten van de Nationale Keuzegids zijn altijd weer even spannend. Het zijn belangrijke resultaten over de kwaliteit en de tevredenheid van studenten over de opleidingen. We hebben hartstikke betrokken studenten en medewerkers. Dankzij die betrokkenheid kunnen wij blijvend werken aan het topniveau dat we in huis hebben en daar ben ik trots op.”

Over Keuzegids hbo
De Keuzegids hbo 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studententevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 76 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen.