Naar overzicht

ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs tekenen convenant

ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs tekenen convenant
11 feb 2020
11 feb 2020
ArtEZ Conservatorium en ArtEZ Dansacademie
ArtEZ Conservatorium en ArtEZ Dansacademie

Met het oog op de verbetering van de aansluiting tussen het muziekvakonderwijs en het werkveld hebben ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs besloten tot een meerjarige samenwerking. Deze samenwerking is vastgelegd in een convenant en zal op 22 februari getekend worden.

Laurien Timmermans, directielid ArtEZ Conservatorium: “Met dit convenant zetten we vanuit ArtEZ Conservatorium een grote stap voorwaarts in het vernieuwde curriculum Klassiek Muziek en eigentijdse invulling van onze opleidingen Jazz & Pop. De unieke projecten die orkest de ereprijs neerzet met nieuwe hedendaagse muziek zijn spannend en confronteren onze studenten met de beroepspraktijk anno 2020.”

Samenwerkingsprojecten
Jaarlijks vinden er verschillende samenwerkingsprojecten plaats tussen ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs. Onder deze projecten valt onder andere het interdisciplinaire project ChoCo waarin studenten van Theater en Dans, orkest de ereprijs en studenten van het conservatorium gezamenlijk een voorstelling bedenken, maken en uitvoeren voor publiek. Daarnaast zijn er verschillende compositie- en werkplaatsprojecten in samenwerking met de opleidingen docent muziek, klassieke muziek en Jazz & Pop uit Arnhem en Zwolle.
In het ereprijs-compositieproject werkt het conservatorium samen met middelbare scholen om doormiddel van een interview met een componist een ensemble te leren kennen.
ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs participeren ook samen in de co-productie van het Andriessen Festival met Het Gelders Orkest, Nationaal Jeugdorkest en Musis Arnhem.

Andriessen Festival | 22 februari 2020
Ter ere van de grootste levende Nederlandse componist Louis Andriessen vindt op 22 februari het Andriessen Festival plaats in de Arnhemse Stadhuishal, georganiseerd door Het Gelders Orkest, orkest de ereprijs, ArtEZ, Nationaal Jeugdorkest en Musis Arnhem. Het festival is één van de uitingen in de unieke samenwerking tussen ArtEZ Conservatorium en orkest de ereprijs. Tijdens het festival zullen Laurien Timmermans en Wim Boerman (artistiek leider orkest de ereprijs) het convenant tekenen.

Over ArtEZ Conservatorium
Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 800 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. Met locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en zijn de lijnen kort. Iedere locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Tegelijkertijd profiteer je volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium. Denk aan het ruime aantal masterclasses van (inter)nationale gastdocenten en het samen musiceren met studenten van andere studierichtingen in een band of orkest.

Over orkest de ereprijs
Al 40 jaar is orkest de ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Het orkest werkt samen met vele partners en is gericht op interdisciplinariteit, educatie, talentontwikkeling en vernieuwing. Ook buiten Gelderland, nationaal en internationaal, heeft orkest de ereprijs met deze insteek een unieke, aantoonbare en erkende plaats in de wereld van de ‘jonge gecomponeerde muziek’ veroverd. Daarmee bereikt de ereprijs een breed en divers publiek: jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden.

 

Deel dit