Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Conservatorium draagt bij aan baanbrekende uitgave voor Parkinson-patiënten

  • Muziek
Doctor Beat presenteert!
Doctor Beat presenteert!

Op 24 januari wordt het muziek- en bewegingsprogramma DoctorBeat ten doop gehouden tijdens een Parkinson symposium van de Frankelandgroep voor patiënten en mantelzorgers in Schiedam. Deze baanbrekende uitgave bestaat uit een werkboek, een cd en binnenkort een ondersteunende website en is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van de Frankelandgroep, ArtEZ Conservatorium, uitgeverij MéMé, DZV Publishing en de steun van ParkinsonNet. Aan dit project hebben docenten en studenten van de opleiding Muziektherapie en van MediaMusic meegewerkt.

“Voldoende lichaamsbeweging is erg belangrijk. En we weten het natuurlijk al lang; muziek nodigt uit tot bewegen en maakt bewegen gemakkelijker. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sterker, zonder muziek staan deze mensen soms letterlijk stil. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek helpt om beter te lopen en beter te bewegen,” stelt ParkinsonNet directeur Dr. Marten Munneke.

DoctorBeat heeft hierop een antwoord en biedt mensen met de ziekte van Parkinson een compleet oefenprogramma op muziek. Tijdens het symposium introduceert de Frankelandgroep, in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium, het resultaat van deze unieke combinatie van knowhow, onderzoek en enthousiasme voor vernieuwing.

Zie ook: http://muziektherapieblog.artez.nl/?p=752