Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ beste aanbieder hbo-masters volgens Keuzegids Masters 2019

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
ArtEZ beste aanbieder hbo-masters volgens Keuzegids Masters 2019

In de Keuzegids Masters 2019 wordt ArtEZ hogeschool voor de kunsten net als vorig jaar genoemd als beste aanbieder van hbo masters in Nederland binnen de categorie middelgrote aanbieders. De Keuzegids Masters laat zien hoe masteropleidingen door studenten en experts worden beoordeeld. Het puntentotaal van ArtEZ is het hoogst van alle middelgrote aanbieders en dus hoger dan dat van HvA, NHL Stenden, Saxion en Windesheim.

Predicaat topopleiding
De ArtEZ Master of Arts in Fine Art and Design is bekroond met het predicaat Topopleiding. Hieronder vallen de masters DAI Art Praxis (Dutch Art Institute) Werkplaats Typografie (officieel master Typografie), Fashion Strategy en Fashion Design. Daarmee behoren zij volgens de Keuzegids Masters 2019 tot de top van het Nederlandse hbo en wo onderwijs.

Over Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 75 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen. De ArtEZ Master of Arts in Fine Art and Design behaalde een score van 92.

Bron: “Keuzegids Masters 2019”, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).