Naar overzicht

ArtEZ benoemt nieuwe voorzitter College van Bestuur

Marjolijn Brussaard nieuwe voorzitter College van Bestuur
9 jul 2015
9 jul 2015
Marjolijn Brussaard nieuwe voorzitter College van Bestuur
Marjolijn Brussaard nieuwe voorzitter College van Bestuur

Met ingang van 1 november 2015 wordt Marjolijn Brussaard de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Dit heeft de Raad van Toezicht van ArtEZ bekend gemaakt.

Marjolijn Brussaard (1962) heeft een sterke binding met het kunstonderwijs. Zij werd zelf opgeleid aan de HKU waar zij vervolgens, in uiteenlopende functies, ook vele jaren heeft gewerkt. Als laatste vervulde ze in Utrecht de positie van Faculteitsvoorzitter Kunst & Economie. In 2012 werd zij benoemd tot Dean of the School of Art & Design van de Nottingham Trent University in Engeland. In de afgelopen drie jaar heeft zij daar aansprekende resultaten behaald. Marjolijn Brussaard heeft meer dan 15 jaar ervaring in de internationale arena als bestuurder, voorzitter van diverse netwerken en spreker.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van ArtEZ, Frans Leijnse, is verheugd over de benoeming: “Wij zijn er van overtuigd dat Marjolijn Brussaard met haar brede ervaring en grote internationale netwerk, een uitstekende rol kan vervullen voor ArtEZ.”

Marjolijn Brussaard volgt Renate Litjens op die deze functie sinds april 2014 op interim basis vervult.

Deel dit