Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Art & Design haakt aan op 24 Hours Drawing Project.

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Architectuur en...
Studenten Lucas Toornvliet (Animation Design) en Leoni Bröring (Illustration Design)
Studenten Lucas Toornvliet (Animation Design) en Leoni Bröring (Illustration Design)

“Slaapdronkenschap, gezelligheid en stapels beeldend werk.”

Zwolle | Op de ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle is het 24Hours evenement terug van weg geweest. Een aantal jaar geleden was de laatste editie. Dit jaar wordt het opnieuw georganiseerd door studenten Lucas Toornvliet (Animation Design) en Leoni Bröring (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) en directeur Wilhelm Weitkamp.
Een nieuwe lichting studenten gaat nu voor het eerst kennismaken met dit evenement.

Het 24Hours Project
Het 24Hour Drawing Project is een evenement waarbij kunstenaars van over de hele wereld een kunstwerk starten en eindigen in een ononderbroken periode van 24 uur. Het vereist een intensieve inspanning en aandacht voor proces, actie en tijd.

Leoni: “Wij haken hierop aan door met alle studenten 24 uur lang te werken aan een opdracht die aansluit op onze studie. Omdat bij ons meer disciplines meedoen, hanteren wij de naam 24Hours Project.“

Wilhelm: “Het is voor studenten een enorme uitdaging om samen zo lang wakker te blijven. Maar het levert veel op.
In elke opdracht is een ritme verwerkt. Ieder uur ontvangen de deelnemers nieuwe input of een (sub)opdracht. Dit repeterende korte tijdsbestek maakt dat je niet te veel op kunt gaan in details en juist dan zie je dat de essentie van het werk naar voren komt.
De 24Hours prikkelt het creatieve vermogen en is een goede oefening voor alle perfectionisten die ‘het los laten’ lastig vinden in hun werkproces.”

Leoni: “Naast het harde ploeteren, is de 24Hours ook supergezellig! Je ziet wat studenten van andere opleidingen maken en je leert je medestudenten beter kennen. Je gaat deze challenge met z’n allen aan. Na afloop van dit project lig je het resterende weekend op één oor te snurken in je studentenpaleisje. Maar wel mét een verdiende medaille en stapels nieuw werk voor je portfolio!

De 24Hours Project vindt zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 12 tot 12 uur plaats en is live te volgen via Intstagram Story’s, ArtEZhogeschool.