Naar overzicht

Art Business Centre in gesprek met finalisten

Art Business Centre in gesprek met finalisten
15 jun 2017
15 jun 2017
Art Business Centre in gesprek met finalisten

Tijdens de ArtEZ finals 2017 bezoekt ArtEZ Art Business Centre verschillende eindexamenvoorstellingen en expo’s. Zij gaan met finalisten in gesprek over hun werk en de mogelijkheid om de impact van hun werk te vergroten.

Het Art Business Centre (ABC) van ArtEZ helpt jonge kunstenaars en performers met de stap richting arbeidsmarkt en bedrijfsleven. Zo helpen zij afgestudeerden van ArtEZ bij het opzetten van een eigen bedrijf, maar ook met het vinden van de juiste partners en financiële middelen. Uiteindelijke doel is de impact van kunstenaars en performers in de samenleving te vergroten.

“Met die impact bedoelen we of een kunstenaar in staat is om sociale veranderingen te weeg te brengen en hun rol in de samenleving te pakken. Groot of klein.” Aan het woord is Cily Smulders van het ABC. Inmiddels heeft ABC een flink netwerk met organisaties in de regio opgebouwd waar studenten van kunnen profiteren. Smulders: “Door kennis te maken met finalisten en hun werk, kunnen we hen beter koppelen aan de bedrijven en opdrachten die via ons binnen komen. En wie weet komen we ook een toekomstig ‘ondernemer van de maand’ of huisblogger tegen voor onze website. Het beste is natuurlijk om van andere creatieve starters te horen hoe zij het hebben aangepakt.”

Meer info op ondernemen.artez.nl en innovatie.artez.nl

Deel dit