Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Alumni ArtEZ Toneelschool winnen DOX Award 2019

  • Theater
  • ArtEZ-prijswinnaars
Anna van Kooij
Anna van Kooij

Zaterdagavond 14 december ontving het Utrechtse hiphop-theater collectief DIEHELEDING de DOX Award. DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken.

DOX Award
Uit het juryrapport van DOX: “DIEHELEDING is een collectief met een gezamenlijke fascinatie en liefde voor hiphop en zij ontwikkelen zich met grote stappen. Het mixen van oorspronkelijke verhalen met die van hunzelf. Het moeiteloos schakelen tussen storytelling, rap, beatboxing, zang en spel in zalen, tenten en klaslokalen. Samplen, teksten, rolmodellen, kunstwerken, emoties, herinneringen, dromen, kleding en muziek, alles kan! Dat inspireert!“

Met de DOX Award komt een cheque van € 5000,- waarmee talentvolle makers en performers hun skills nog verder kunnen ontwikkelen.

DIEHELEDING
Hiphop-theater collectief DIEHELEDING bestaat uit alumni van de ArtEZ Toneelschool: Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Merel Pauw en Dalorim Wartes. Onder leiding van regisseur Jip Vuik, docent bij ArtEZ, maken zij hiphop-theater. De liefde voor hiphop bracht hen samen en via hiphop vertellen de makers verhalen. DIEHELEDING brengt slimme teksten op domme beats, en domme teksten op slimme beats.