Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

In 3 jaar je bachelor- en masterdiploma Kunsteducatie halen: het kan met dit versnelde double-degree traject

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Docentopleidingen

Goed nieuws voor studenten die naast het halen van een volledige lesbevoegdheid ook graag op masterniveau willen worden opgeleid: ArtEZ lanceert het double-degree traject Versnelde Combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie. Deze versnelde route is specifiek bedoeld voor studenten die al een bachelordiploma in Fine Art of Vormgeving op zak hebben, maar ook hun lesbevoegdheid willen halen en hun onderzoeksskills willen verbeteren. “We spelen op deze manier goed in op de achtergronden en ambities van studenten.”

In 3 jaar je bachelor- en masterdiploma Kunsteducatie halen: het kan met dit versnelde double-degree traject

Als je bij ArtEZ je volledige lesbevoegdheid wilt halen, dan is de bachelor Docent en Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat de route die het meest wordt gekozen. Als je als student daarboven op ook meer verdieping wilt aanbrengen in je professionele positie als artisteducator, dan zou je vervolgens de deeltijd masteropleiding Kunsteducatie kunnen kiezen. Maar wat nou als je beide wilt, dus én je lesbevoegdheid, én verdieping in je artisteducator-schap, alleen je wilt er liever niet vier jaar overdoen?  

Voor precies die mensen is de Versnelde Combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie in het leven geroepen. “Met deze combinatieroute kun je binnen drie jaar zowel een bachelor- als een masterdiploma halen”, legt Elsbeth Veldpape uit, opleidingshoofd a.i. master Kunsteducatie. “In plaats van twee deeltijdopleidingen te volgen waar je in totaal vier jaar mee bezig bent, ben je nu binnen drie jaar klaar.”

Goed beslagen ten ijs

"Studenten draaien de eerste anderhalf jaar mee in het studieprogramma van Docent Beeldende Kunst op Maat, en de laatste anderhalf jaar volgen ze de master Kunsteducatie”, vult Joske van Zomeren aan, opleidingshoofd Beeldende Kunst en Vormgeving. “We zijn beiden heel blij en trots dat dit traject nu bestaat, omdat we hiermee een specifieke vraag bedienen uit het werkveld. Studenten die het versnelde traject met succes afleggen, komen straks enorm goed beslagen ten ijs.”

Deze mensen gaan straks het verschil maken"

Elsbeth Veldpape, hoofd a.i. master Kunsteducatie en mede-initiator van deze combinatieroute

Ambitieus, open en onderzoekend

Veldpape beaamt dit. “Deze mensen gaan straks het verschil maken. Het is een kleine, specifieke doelgroep die na het afronden van dit traject echt iets significants gaat veranderen in het onderwijsveld. Waar we ons op richten zijn ambitieuze studenten met een open en onderzoekende houding, gericht op innovatie. De voorwaarde is wel dat ze al een afgeronde hbo-kunstopleiding in Fine Art of Vormgeving op zak hebben.”

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de Versnelde Combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie. Kijk op de opleidingspagina voor meer informatie over de toelating, het curriculum, het lesrooster en contactgegevens.

Ga naar de opleidingspagina