Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuw van ArtEZ Press: Gesprekken met Michelangelo: De Kunstenaar als leraar

Deze week lanceerde ArtEZ Press de nieuwe publicatie Gesprekken met Michelangelo: De kunstenaar als leraar, geschreven door Jeroen Lutters. In deze essaybundel wordt de aandacht gevestigd op een onderbelicht positief mens- en wereldbeeld. Een perspectief dat we in deze tijd van polarisatie, oorlogen en angst goed kunnen gebruiken. Daarnaast is dit boek voor liefhebbers van Michelangelo’s kunst en nieuwsgierige kunststudenten die graag uitgedaagd worden in nieuwe manieren van kijken een must have!

Nieuw van ArtEZ Press: Gesprekken met Michelangelo: De Kunstenaar als leraar

In Gesprekken met Michelangelo staat de verbeelding van de scheppende mens centraal. Dit is het verhaal van de mens die door zijn scheppende kracht in staat is chaos te veranderen in orde, vormeloosheid te transformeren in vorm en duisternis te veranderen in licht.

In dit boek is de belangrijkste bron Michelangelo’s werk, het hoogtepunt van de Renaissance. Michelangelo brengt het idee van de universele menselijke scheppende kracht in beeld, die zich kan manifesteren in ieder individu. Jeroen Lutters brengt daarmee een onderbelicht positief mens- en wereldbeeld voor het voetlicht dat aansluit bij zijn eigen levensbeschouwing en filosofie.

Het boek is verkrijgbaar bij ArtEZ Press

Jeroen Lutters is lector Art education as Critical Tactics (AeCT) aan ArtEZ University of the Arts, Arnhem.
 
 

Over ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij verbonden aan ArtEZ University of the Arts. Sinds 2005 publiceren we boeken van hoge kwaliteit, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Het unieke ontwerp versterkt de inhoud en vice versa. De zorgvuldig samengestelde collectie die ArtEZ Press door de jaren heen heeft opgebouwd, vertegenwoordigt de rijkdom aan disciplines binnen het kunstonderwijs aan ArtEZ; architectuur, beeldende kunst, dans, interieurontwerp, kunsteducatie, mode, muziek en muziektherapie, productontwerp, theater, design en kunsttheorie.