Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ-studenten en -alumni presenteren hun werk bij Uitnacht Arnhem

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Enorm veel ArtEZ-studenten en alumni tonen hun werk tijdens Uitnacht Arnhem op vrijdag 26 januari. Er is ontzettend veel te zien, van performances tot exposities en van concerten tot poëzie. Ben jij erbij?

Dance Artist, foto door Bart Grietens
Dance Artist, foto door Bart Grietens

Hieronder een greep uit het programma:

Performances van studenten in Arthouse

Eerste- en tweedejaarsstudenten van de master Performance Practices zullen tussen 20:00 en 00:00 uur doorlopend performances tonen in het Arthouse naast Café Nelson.

Poëzie van Creative Writing-alumni bij Plaatsmaken

Terra van Dorst, Levine Aviya, en Ettie Edens, allemaal Creative Writing-alumni, dragen bij Plaatsmaken gedichten voor in twee sessies om 16:30 en 17:30 uur. Terra van Dorst heeft een speciaal gedicht voor de Uitnacht geschreven.

Open mic bij Werkplaats Typografie, Agnietenplaats 2

Open mic ‘for the… sentimental and sensitive construction workers' is een experimenteel theatraal speelterrein dat het podium verkent als een setting voor grafische en op tekst gebaseerde performativiteit. Met onder andere: geuren, vloeibare veldopnamen, Nederlandse vertalingen van Shakespeare, en poëzie over kleurentheorie, bij Werkplaats Typografie van 17:00 tot 19:00 uur.

Architectuur bij Sportsbar 't Huys

Nafthali van der Toorn en Robin Beers, alumni van de master Architectuur, studeerden vorig jaar af met een ruimtelijk project waarin ook spoken word en theater een rol spelen. Voor de Uitnacht Arnhem maakten ze met theatermaker Nina Goedegebure een unieke performance op basis van hun afstudeerwerk. De performance is om 20:00 en 21:30 te zien in Sportsbar 't Huys en wordt gevolgd door een nagesprek.

Vormgeving en beeldende kunst bij Risowiso

Risowiso (aka Corine van der Wal, alumnus Graphic Design) en Ide André, alumnus BEAR Fine Art, presenteren de unieke riso-publicatie "Crackling Gum on my Tongue" met een essay van Barbara Collé. Ook zijn er een aantal speciale editie prints te zien. Om de avond lekker in te sausen, zullen verschillende dj’s zorgen voor semi-dansbare deuntjes plus exotische versnaperingen van de oesterbar van kunstenaar Mischa Doorenweerd.

Dans in de Koepelkerk

Tijdens Uitnacht Arnhem verandert de Koepelkerk in een danswalhalla met optredens van onder meer studenten van Dance Artist (19:55 en 21:06 uur) en Artisteducator in Dans (20:20 uur). Van modern tot hiphop en van duetten tot grote groepen dansers.

Muziektheater bij Rozet

Muziektheatergezelschap Chordslip, bestaande uit derdejaarsstudenten Tycho Nomes, Brecht Hekkema en Jovan Smilda, treden op bij Rozet. Ook Joy Bijster en Britt van Tooren schitteren tijdens de Uitnacht bij Rozet in Arnhem! 

Documentaire Scalabor, Introdans & Dance Artist in Focus Filmtheater

Studenten van Dance Artist dansten met medewerkers van Scalabor, een arbeidsontwikkelbedrijf met mensen die samenwerken met afstand tot de arbeidsmarkt. Onder leiding van Adriaan Luteijn, artistiek manger en choreograaf van Introdans, werkten de studenten en medewerkers samen aan een choreografie en dansvoorstelling. Een waardevol project, waarover een documentaire wordt vertoond in Focus Filmtheater.

Theater in Oostpool

Toneelschool

De eerstejaarsstudenten van de Toneelschool hernemen een deel uit de jaarlijkse kerstact tijdens De Grote Verassingshow in Huis Oostpool. Ook Mike Zanting is daar met een scene uit 'De Kleine Gaymeermin' te zien!

Artisteducator in Theater

Studenten uit jaar drie en vier van Artisteducator in Theater laten scenes uit de module Heterarchy zien tijdens De Grote Verassingshow in Huis Oostpool. 

Verschillende collectieven ontstaan vanuit de opleiding Artisteducator in Theater laten hun werk zien in Huis Oostpool. Collectief SAD PEOPLE, bestaande uit Violet Munstermann, Luna Borggreve, Lerenzo Gortmans, Juultje Schmidhamer en Yentl Staller spelen een stuk uit hun voorstelling BOL. 

Alumni Steven Dinkgreve, Nelly Patist, Ruben Westendorp, Veerle Smit (allen Artisteducator in Theater) en Rosa Berman (Muziektheater) vormen het collectief CLUB5. In Huis Oostpool geven ze een preview van hun nieuwe voorstelling SPACE RODEO. 

Mode in Fashion Lounge 025

Kom naar de Fashion Lounge in Rozet en bekijk het werk van de studenten Fashion Design: op film zie je hun Collectie Arnhem én een expo van hun Toile-de-Luxe 2024. State of Fashion geeft je een preview van de komende modebiënnale met als thema Ties that Bind en je kunt macrameeën, vlechten, breien of knopen aan de installatie Does it have an end?. Met Made In___ brengen de tweedejaars masterstudenten van Critical Fashion Practices samen met Museum Arnhem de wereldreis in beeld die alle onderdelen van een kledingstuk maken.