Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Gefeliciteerd! Andrea van der Kuil, Elke Timmermans en Laura Dubourjal ontvingen een startersvoucher!

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Ondernemen

De afgelopen paar maanden hebben zij met het ArtEZ Business Centre hard gewerkt om hun pitch te perfectioneren en nu plukken ze de vruchten. Zij ontvangen €2.500 om hun plannen mee van de grond te krijgen. Lees hier wat ze hebben gedaan om deze voucher te bemachtigen en wat we van ze kunnen verwachten in de toekomst.

Gefeliciteerd! Andrea van der Kuil, Elke Timmermans en Laura Dubourjal ontvingen een startersvoucher!

Andrea van der Kuil maakte in 2022 haar master Performance Practices af. In haar werk met textiel, tekst en performance onderzoekt ze ideeën rondom gender-rollen en huiselijke kunstvormen, zoals breien. Met het geld van de startersvoucher wil ze investeren in Atelier Andrea. Atelier Andrea wordt haar ruimte om zich toe te leggen op haar missie: het bieden van betrouwbare, duurzame kleding. Tegelijkertijd wil ze haar atelier sociaal inrichten, door workshops te bieden en de vreugde van huiselijke kunst, zoals breien, te verspreiden. Met een deel van de voucher zet ze een ABC coach in die haar steunt in de uitvoering van haar plannen.

Andrea van der Kuil

 Volg Andrea

Elke Timmermans komt van de studie muziektherapie en is momenteel bezig met de master educational science and technologie. Ze ontving de startersvoucher voor haar bedrijf MusicMovesU. Met MusicMovesU wil ze medewerkers van de kinderopvang leren hoe muziek onderdeel van het curriculum en het dagelijkse ritueel kan zijn. Muziekles kan veel positiefs betekenen voor de ontwikkeling van een kind, het leert hen bijvoorbeeld naar elkaar te luisteren. Het geld van de voucher gaat ze inzetten om cursussen te geven waarin aan volwassenen wordt uitgelegd hoe ze, ook ongeschoold, effectief muziekonderwijs kunnen geven aan kinderen.

Elke Timmermans

Volg Elke

Laura Dubourjal is in 2022 afgestudeerd van de master DAI Art Praxis. Ze vroeg de startersvoucher aan om haar interdisciplinaire modestudio op te zetten. In haar werk doet ze onderzoek naar personages en de performances die we doen in het dagelijks leven. Haar eerste collectie “Grandma wants me to be a housewife” is een verzameling die een verhaal vertelt over de relatie met kleding die haar oma had, waarin de schort wordt gezien als symbool van kracht en viert ze de verhalen van vrouwen die gender-normen aan de kaak stelden. Met het geld van de voucher gaat ze investeren in duurzame productie, het ontwikkelen van haar website en een uitbreiding van haar rol in de community waar ze zich inzet voor inclusiviteit.

Laura Dubourjal

 Volg Laura

Wij wensen alle ontvangers nog enorm veel succes in de toekomst en hopen veel moois te lezen over hun verdere plannen!

Info startersvoucher