Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten doorbreken grenzen met 24 uur durend kunstproject

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Theater
  • Docentopleidingen

Van 7 tot 8 oktober werd het Sophiagebouw van ArtEZ het epicentrum van creativiteit, toen studenten zich waagden aan het 24 Hours Drawing Project. Een ervaring waarbij ze 24 uur lang, zonder slaap, kunst bedachten en creëerden. De muren van het gebouw werden getransformeerd tot een levendig canvas waarop de diverse disciplines elk hun unieke opdrachten vervulden.

24 hours_Graphic Design
24 hours_Graphic Design

De studenten van Comic Design creëerden een strippagina per uur. Ondertussen stortten de Graphic Design-studenten zich op het ontwerpen van een compleet kostuum en brachten de studenten van Artisteducator in Theater & Media iedere paar uur een voorstelling tot leven in het Sophiagebouw. En daar, in het ritme van de klok, waren ook de opleidingen voor Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, Illustration Design en Animation Design, elk uur gewijd aan hun kunst. Elk uur was een nieuw hoofdstuk, elke inspanning bracht hen dichter bij hun creatieve doelen.

Minidocu

Gedurende de 24 uur volgde het 24 Hours-journaalploeg, bestaande uit Artisteducator-studenten Niek van Remmerden en Joost Smit, samen met ArtEZ-medewerkers Seppe Ovink en René Karomi, de studenten op elk moment van de dag. Een minidocumentaire die de inzet en creativiteit van de deelnemers vastlegde terwijl ze de uitdaging aangingen. Het project doorbrak niet alleen fysieke, maar ook artistieke grenzen, waardoor een blijvende indruk werd achtergelaten in de gangen van ArtEZ Zwolle.