Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Bericht terugtreden Maarten Bremer

De Raad van Toezicht (RvT) heeft kennisgenomen van het besluit van Maarten Bremer om terug te treden als lid van het College van Bestuur van ArtEZ. Na zijn aanstelling in 2018 heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het besturen van ArtEZ University of the Arts. Onder zijn bestuur is onder andere het programma KwaliteitsAfspraken ingericht, is het directieteam weer op volle sterkte gekomen en is de Coronapandemie het hoofd geboden.

De RvT vindt het heel spijtig dat hij ArtEZ gaat verlaten en is hem erkentelijk voor zijn grote bijdrage aan ArtEZ. Natuurlijk respecteert de RvT zijn besluit om na een periode van 5 jaar een volgende stap in zijn carrière en leven te gaan zetten. Maarten zegt daar zelf over: “Ik heb gemerkt dat de beleidsmatige taken die horen bij een bestuurder mij onvoldoende voldoening en energie geven .” Maarten hecht belang aan een zorgvuldige en goede procedure voor zijn opvolging. Zijn besluit om pas in februari terug te treden geeft ons de tijd hiervoor.

De RvT gaat de komende maand in beraad over het profiel en de procedure. Bij het opstellen van het profiel en de feitelijke werving laat de RvT zich ondersteunen door een extern bureau. 

Namens de RvT
Louise van Deth, voorzitter

Maarten Bremer - ArtEZ