Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuw van ArtEZ Press: Formulating Fake Futures door Nishant Shah

Het publieke debat vandaag de dag is doordrenkt van de toekomst in crisis. Daarbij komt ook dat de ongrijpbaarheid van de toekomst voeding is voor veel conspiracy theorieën. In Formulating Fake Futures verkent kritisch denker en feminist Nishant Shah de manieren waarop we anders kunnen kijken naar de toekomst: de toekomst als een vruchtbare bodem waarop we verschillende scenario’s uit kunnen denken.

Een scan van Formulating Fake Futures door Nishant Shah, uitgegeven door ArtEZ Press. Je kunt dit essay nu bestellen via de webshop van ArtEZ Press
Een scan van Formulating Fake Futures door Nishant Shah, uitgegeven door ArtEZ Press. Je kunt dit essay nu bestellen via de webshop van ArtEZ Press

Shah betoogt dat het idee van een toekomst in crisis en een toekomst die nep is bijna alle wereldwijde en actuele gesprekken doordrenkt. Deze twee kenmerken binden de discussies allemaal samen. Als nep echter geen absolute categorie is en geen onderzoek is naar 'de ontologie van dingen,' dan moeten we misschien nieuwe soorten vragen stellen. Onze focus moet in dat geval niet langer liggen op de vraag óf dingen nep zijn of niet, maar in plaats daarvan op de manieren waarop we ruimte maken voor meerdere soorten nep.

Over deze serie van ArtEZ Press

Dit boek is het eerste deel uit onze nieuwe serie ArtEZ Press Essay Issues. Deze serie zal bestaan uit essays van verschillende auteurs waarin de toekomst van kunst, cultuur, educatie en last but not least ook de auteur zelf een belangrijke rol speelt. Bestel het essay nu via artezpress.artez.nl

Bestel Formulating Fake Futures via de website van ArtEZ Press