Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Masterstudent Jazz & Pop Arnhem wint de eerste prijs tijdens de Meykin Asia International Music Competition

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Begüm Tekakpinar, tweedejaars masterstudent Jazz & Pop Arnhem, heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de Meykin Asia International Music Competition, een internationale muziekcompetitie waarin deelnemers uit verschillende landen vanuit Azië en Europa deelnamen. De jury en het publiek waren onder de indruk van Begüms muzikale en veelzijdige talent.

Begüm Tekakpinar (rechts) neemt de prijs in ontvangst van Sultan Raev, algemeen secretaris van de Internationale Organisatie van de Turkse Cultuur (TURKSOY)
Begüm Tekakpinar (rechts) neemt de prijs in ontvangst van Sultan Raev, algemeen secretaris van de Internationale Organisatie van de Turkse Cultuur (TURKSOY)

Begüm is trots op het winnen van de eerste prijs. Voor de competitie schreef ze twee nummers. Begüm: "dankzij de masteropleiding had ik genoeg zelfvertrouwen om mee te doen aan de competitie met twee teksten en composities die ik heb geschreven. Ik had mijn muzikale begeleiding voorbereid met Ableton, en naast het zingen tijdens mijn live optreden, speelde ik ook de fluit. Dit trok veel belangstelling van zowel de jury als het publiek."

Begüm droeg één van de nummers op aan haar grootvader, die eerder dit jaar is overleden. Dat maakte dat het winnen van deze competitie voor Begüm extra bijzonder was. Begüm: “Terwijl ik mijn nummers zong, had ik echt het gevoel dat hij er even bij was. Daardoor voelde het alsof mijn grootvader én het publiek samen één groot gedeeld publiek was. Een hele bijzondere ervaring voor mij, maar ook voor het publiek zelf!“

Aan de Meykin Asia International Music Competition werd dit jaar gehouden in Kyrgyzstan, en er deden deelnemers uit 13 andere landen mee, waaronder Azerbaijan, Slovenië, Hongarije en Bosnië en Herzegovina.

 Over de master Jazz & Pop in Arnhem

De muziek masteropleidingen van ArtEZ zijn een broedplaats voor eigenzinnige en vooruitstrevende performers, waarbij het doen van onderzoek de basis vormt van de muziek die je maakt en de muzikale ideeën die je ontwikkelt. Authenticiteit, creativiteit en kunstenaarschap – aangevuld met een vleugje eigenzinnigheid – vormen de hoofdpijlers van de master Jazz & Pop in Arnhem.

Leer meer over de masters muziek bij ArtEZ