Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Yuri Honing opleidingshoofd Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle

  • Muziek

Het ArtEZ Conservatorium in Zwolle is verheugd om Yuri Honing aan te kunnen kondigen als hoofd Jazz & Pop per september 2023.

Yuri Honing
Yuri Honing

Drievoudig Nederlandse Edison winnaar

Saxofonist Yuri Honing is een van de meest productieve muzikanten van Nederland. Als drievoudig Nederlandse Edison winnaar en Boy Edgar Award-winnaar heeft hij de afgelopen drie decennia wereldwijd getourd met zijn eigen groepen en gewerkt met Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen. Met meer dan 15 miljoen streams op Spotify, en een origineel en herkenbaar geluid, is Yuri Honing een van die muzikanten die het Nederlandse culturele landschap blijven vormen. Of het nu met muziek is, of met zijn hedendaagse kunst en sculpturen.

Veranderend werkveld

Yuri: "Het is een groot voorrecht om na 35 jaar (inter)nationale ervaring mijn kennis en netwerk te mogen delen in een veranderend werkveld met de jongste generatie studenten aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ik zie er daarom enorm naar uit de Jazz & Pop afdeling aan te sturen en te faciliteren in die transitie."

Meer informatie