Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Graphic Design-alumni ontwerpen muurschildering bij Spoorhoek in Arnhem

  • Vormgeving
  • Ondernemen

Vanaf vandaag kun je genieten van nóg meer kunst en kleur in Arnhem. Graphic Design-alumni Esmée Dros en Benjamin McMillan ontwierpen een indrukwekkende muurschildering bij de Spoorhoek. Hun werk is de tweede in een reeks werken die de binnenstad aantrekkelijker gaan maken.

Foto door Eva Broekema
Foto door Eva Broekema

De beginnende ontwerpers konden ervaring opdoen met werk in de openbare ruimte. Die kansen zijn er niet altijd – en dat maakt dit project bijzonder. Naast dat openbare ruimtes een andere manier van werken met zich meebrengen, komt er vaak meer bij kijken dan verwacht: afstemming met eigenaren, samenwerking met verschillende partijen, het maken van constructieberekeningen, het vinden van geschikte locaties en het vergunningstraject. Een waardevolle ervaring dus.

Foto door Eva Broekema

Esmee en Benjamin zijn begeleid door zowel de gemeente als ArtEZ via de Vormforensen (ook ArtEZ-alumni), naar aanleiding van gesprekken die de gemeente voerde met ArtEZ Business Centre. Signpainters voert de muurschildering uit.

Foto door Eva Broekema

Over Esmée Dros

Esmée (She/her) is een (grafisch) ontwerper die probeert een praktijk te definiëren die geïnteresseerd is in het creëren van ruimte, zowel fysiek als door het ondersteunen van de ontwikkeling van bepaalde sociale dynamiek. Ze geniet ervan evenementen te organiseren en samen te werken met kunstenaars/ontwerpers uit verschillende disciplines. Als je contact wilt opnemen, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Over Benjamin McMillan

Benjamin McMillan studeerde af aan de opleiding Graphic Design in Arnhem. Hij is een grafisch/typografisch ontwerper, gevestigd in Amsterdam. Hij host en beheert de Full Auto Foundry en brengt af en toe een nonchalant lettertype uit.

Graphic Design

De internationaal georiënteerde Bachelor Graphic Design Arnhem (GDA) biedt een leeromgeving voor studenten om creatieve vaardigheden te ontplooien en kritische kennis te ontwikkelen; om zo bij te dragen aan nieuwe inzichten over, door en met behulp van graphic design.