Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Studenten en docenten MediaMusic vertellen in podcast over ondernemerschap

  • Muziek

Hoe kun je als student al ondernemen? En kan het onderwijs hierbij helpen? Die vragen worden uitgebreid beantwoord door studenten Bas Wissink en Niels Sakko van de bachelor MediaMusic, het hoofd van de opleiding Peter Leutscher en docent Elwin Rumplmair. In twee podcastafleveringen door O2lab Gelderland, vertellen zij over hun ervaringen met het ondernemerschap.

GESPOT: Studenten en docenten MediaMusic vertellen in podcast over ondernemerschap

Podcastserie over ondernemerschapsonderwijs

O2lab hub Gelderland – een samenwerkingsverband tussen ArtEZ University of the Arts, de HAN, Saxion en Van Hall Larenstein om het ondernemerschapsonderwijs in Gelderland te versterken – heeft een nieuwe reeks podcasts opgenomen over ondernemerschapsonderwijs: De Studerende Ondernemer. Onderdeel hiervan zijn de twee afleveringen door studenten en docenten van de opleiding MediaMusic van het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Het opleiden van ondernemend talent

In aflevering 6 hoor je Peter Leutscher, hoofd opleiding MediaMusic, en docent Elwin Rumplmair in gesprek over hoe ze ondernemend talent opleiden. Hoe dragen studenten bij aan vernieuwing? Welke ondernemers komen er voort uit ArtEZ en hoe zorg je ervoor dat ze gemotiveerd zijn. Hun geheim? Vuur!

Ondernemen tijdens je studie

In aflevering 7 vertellen ArtEZ-studenten Bas Wissink en Niels Sakko van 830 Music Group over hoe zij hun onderneming zijn gestart tijdens hun studie. Wat is volgens hen het voordeel van je eigen onderneming starten tijdens je studie? En hoe hebben ze dat gedaan? Wat zijn de grootste do’s en don’ts?

Luisteren?