Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Collectief Teder is winnaar Heij Konijn Prijs 2023

  • Muziek
  • Theater
  • ArtEZ-prijswinnaars

De Heij Konijn Award is in 2023 op 7 juli gewonnen door Collectief Teder. Collectief Teder bestaat uit Isa Zwart en Joy Delphi. De Heij Konijn Award gaat elk jaar naar een afstudeerder van één van de Arnhemse academies van ArtEZ. Dit jaar waren drie afstuderende studenten (of acts) van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem genomineerd. Naast Collectief Teder waren dat Justus Berger (Composition for Film and Theatre) en Elsa Steixner (Jazz & Pop).

Collectief Teder; Joy Delphi en Isa Zwart
Collectief Teder; Joy Delphi en Isa Zwart

De genomineerden gaven elk een pitch van 10 minuten over hun vorm te geven beroepspraktijk. Het prijzengeld (tweemaal 500,- euro en eenmaal 1500,- euro) werd verdeeld naar aanleiding van het oordeel van de jury. Collectief Teder ging er met de winst vandoor.

Collectief Teder

Zowel uit het werk van Isa als van Joy spreekt een grote betrokkenheid bij actuele maatschappelijk thema ’s. Zo ging hun voorstelling Heksenhamer, verwijzend naar het gelijknamige handboek voor heksenjacht uit de 15e eeuw, over hoe vrouwen door de eeuwen heen last hebben van seksuele intimidatie. Zowel Isa als Joy zijn talentvolle makers die op een eigenzinnige wijze hun vocale en instrumentale vaardigheden weten in te brengen in hun voorstellingen. Met optredens in o.a. Paradiso Noord (Amsterdam), Eurosonic Noorderslag (Groningen) en Luxor Live (Arnhem) is Isa Zwart inmiddels een bekende zanger/ singersongwriter. Joy Delphi was vorig jaar op het Holland Festival te zien in de voorstelling A play for the living in a time of extinction.

Over de Heij Konijn Award

Het Heij Konijn Fonds is in 1995 opgericht bij testament van mevrouw R.M. Heij Konijn, weduwe van oud-wethouder J. Heij van Arnhem, ter ondersteuning van jonge, succesvolle kunstenaars en artiesten. Jaarlijks steunt het fonds drie afstudeerders van de Arnhemse academies van ArtEZ met een financiële donatie.

Meer informatie