Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Toneelschool-student Thor Braun op zijn plek bij ArtEZ

  • Theater

GESPOT in de Volkskrant - Thor Braun, student Toneelschool, is helemaal op zijn plek bij ArtEZ. De Oogappels-acteur vertelt erover in een interview met de Volkskrant, dat werd gehouden bij ArtEZ Academie voor Theater & Dans in Arnhem.

Thor Braun bij ArtEZ, foto door Jordi Huisman
Thor Braun bij ArtEZ, foto door Jordi Huisman

Zo voelt het bij ArtEZ in Arnhem

Thor vertelt over het gebouw waarin hij studeert: "Het glazen plafond is buiten dus op grondniveau, er is een kleine gracht omheen gemaakt waarin kikkers zwemmen. Het gebouw heeft een bijzondere akoestiek: je kunt elkaar hier goed horen. Een vriend bij mij in de klas zingt vaak. Als hij binnenkomt hoor ik hem aan de andere kant van het gebouw ook, want het galmt overal. De kikkers die buiten om het plafond zwemmen, hoor je binnen ook kwaken. Ik hou van dat geluid."

"Ik vind het mooi dat het gebouw zo ontzettend licht en ruimtelijk is, hoewel het helemaal onder de grond zit. Het is eigenlijk een grote kelder, maar zo voelt het meestal niet."
Thor Braun

'Op mijn plek' is een wekelijkse rubriek in Volkskrant Magazine waarin de geïnterviewden, op een mooie locatie, vertellen over hun smaak en voorkeuren op het gebied van kleding, interieur en design.

Toneelschool

De Toneelschool van ArtEZ in Arnhem leidt je op tot zelfstandig acteur voor theater, film en televisie. De focus ligt op vakmanschap op het gebied van spelen en maken. Ook is er veel aandacht voor reflectie, en voor onderzoek naar je eigen kunstenaarschap. Al tijdens de opleiding sta je midden in de beroepspraktijk. Je krijgt les van professionele acteurs en regisseurs en werkt samen met regisseurs en makers uit het veld. 

"Mensen uit de filmwereld snappen soms niet waarom ik ervoor heb gekozen naar de Toneelschool te gaan, maar ik wil per se meer leren over het vak."
Thor Braun

ArtEZ Academie voor Theater & Dans

ArtEZ Academie voor Theater & Dans bundelt de diverse vooropleidingstrajecten en bacheloropleidingen op het gebied van dans en theater van ArtEZ in Arnhem en Zwolle. De opleidingen binnen de academie kenmerken zich door het op de individu gerichte onderwijs. Het ontwikkelen en versterken van de eigen artistieke en culturele signatuur komt bij alle opleidingen terug. Ook innovatie, ondernemerschap en onderzoek zijn thema’s die de theater- en dansopleidingen kenmerken.