Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Gefeliciteerd! Amit Palgi, Can Bora, Mina Rassouli en Paul Hulsebosch met het ontvangen van een startersvoucher

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Dans
  • Ondernemen

De afgelopen paar maanden hebben zij met het ArtEZ Business Centre hard gewerkt om hun pitch te perfectioneren en nu plukken ze de vruchten. Zij ontvangen €2.500 om hun plannen mee van de grond te krijgen. Lees hier wat ze hebben gedaan om deze voucher te bemachtigen en wat we van ze kunnen verwachten in de toekomst.

Gefeliciteerd! Amit Palgi, Can Bora, Mina Rassouli en Paul Hulsebosch met het ontvangen van een startersvoucher

Amit Palgi studeert in 2023 af aan de opleiding Dans in Arnhem. Tijdens de corona-lockdowns is hij begonnen met het maken van VR-dansfilms. Het publiek kon niet naar dansvoorstellingen komen, dus wilde hij de voorstellingen naar het publiek brengen. Omdat het maken van deze films veel technologie vereist, heeft hij zich aangemeld voor de startersvoucher. Met dit geld kan hij de investeringen doen die nodig zijn zodat hij – ook na zijn afstuderen – zijn films kan blijven maken. Hij overtuigde de voucher-commissie van de waarde van zijn werk door in zijn pitch de relatie tussen technologie en dans voelbaar te maken. Tijdens zijn pitch nam de technologie langzaam het praten over, terwijl hij begon te dansen. Met de nieuwe projecten die hij nu kan uitvoeren hoopt hij nieuwe subsidies en opdrachten te verwerven.

Foto: Bart Grietens

 Volg Amit

Can Bora is in 2022 afgestudeerd van de master Performance Practices. In zijn werkt onderzoekt hij op een multidisciplinaire manier hoe zijn lichaam reageert op de wereld. Hij schaamde zich vroeger omdat hij hoog sensitief was, maar kwam er later achter dat juist zijn rijke gevoelsleven hem in staat stelde gelukkig te zijn – mits hij zijn gevoelens kon begrijpen. Hij ziet het lichaam als een werktuig om invloeden van buitenaf mee te lezen. Dit noemt hij de ‘felt-sense’. Het bedrijf dat hij gaat opzetten met behulp van de voucher gaat specialiseren in het ontwikkelen van producten gebaseerd op ‘sensatie’ en cursussen waarin je die informatie leert lezen. Je gaat een diepere connectie met je lichaam aan. Het geld van de voucher wordt gebruikt voor het bouwen van een webshop en het maken van enkele prototypes. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. 

Can Bora

Volg Can

Mina Rassouli studeerde in 2022 af van de studie Comic Design. Zij vroeg de starters voucher aan om een ontwerpstudio op te richten. Haar werk focust zich op female empowerment en komedie: een combinatie die resulteerde in de ‘Tiddow’, een hartvormig boobie kussen. De producten die ze wil gaan maken spelen met het idee dat een vrouwenlichaam onder constante druk staat vanuit de media om ‘perfect’ te moeten zijn. Haar werk wil dat idee bevechten en vrouwenlichamen vieren zoals ze zijn. Met de voucher gaat ze zich onder andere specialiseren in het maken van haar producten. Een deel van het geld gebruikt ze voor het inhuren van een ArtEZ Business Centre Coach die haar gaat helpen haar bedrijf op te starten en haar doelgroepen te bereiken.

Foto: Oana Stefanescu

Volg Mina

Paul Hulsebosch is in 2021 afgestudeerd van de opleiding Product Design en richt zich met zijn werk op de ecologische wereld die door menselijk toedoen in gevaar komt. Hij heeft de voucher aangevraagd voor zijn project ‘Versatiles’: een straattegel met golvende structuur die regenwater doorlaat en waar gras doorheen kan groeien. Steden worden zo groener en grond onder de straattegels blijft vochtiger en zo wordt droogte voorkomen. Hij gaat het geld investeren in een 3D-printer die nodig is om de mallen voor zijn tegels te maken. Daarnaast wil hij een deel van de voucher gebruiken om op relevante plekken over zijn werk te vertellen, zoals de Dutch Design Week. Het is lastig om een groot project als dit in drie minuten te pitchen aan een kritische jury, maar dankzij een goede voorbereiding en een overtuiging van het belang van het project is het gelukt. Hopelijk liggen er in de toekomst tegels van Paul door heel Nederland.

Paul Hulsebosch 

Volg Paul

Wij wensen alle ontvangers van de voucher heel veel succes en we hopen dat we nog veel gaan horen over hun bedrijven en initiatieven. Mocht je geïnteresseerd zijn in de startersvoucher kun je daar hier meer over lezen.