Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ zet Arnhem, Enschede en Zwolle op de kop tijdens ArtEZ finals 2023

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

De culturele agenda's van Arnhem, Enschede en Zwolle staan in de maanden mei, juni en juli bomvol evenementen dankzij ArtEZ finals. Honderden laatstejaarsstudenten van ArtEZ University of the Arts presenteren hun eindwerk via modeshows, theater- en dansvoorstellingen, presentaties, onderzoeken, exposities en concerten.

FEMMCAM by Robin Nimanong - Endperformances Dance 2022 - Fotograaf: Bart Grietens
FEMMCAM by Robin Nimanong - Endperformances Dance 2022 - Fotograaf: Bart Grietens

Tijdens de finals ontmoeten bezoekers een nieuwe generatie kunstenaars, performers en (muzikale) professionals. Deze afstudeerpresentaties zijn een feest waarmee de studenten de kroon op hun werk zetten, en iedereen is uitgenodigd! De jaarlijks veel bezochte finals zijn voor iedereen toegankelijk.

Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ: “De finals periode is voor de studenten heel spannend. De jonge kunstenaars presenteren hun eindwerk aan het werkveld, docenten, medestudenten en, niet te vergeten, vrienden en familie. Voor mij is het elk jaar een feest om de verschillende voorstellingen, performances, concerten, tentoonstellingen en exposities te bewonderen. Al dat talent van onze afstudeerders maakt me bijzonder trots. Ik kan dan ook aanraden om te gaan kijken in Arnhem, Enschede en Zwolle.”

Bomvol artistiek programma
Van de academies tot theaters en filmhuizen: de finals zijn op verschillende locaties in de steden te bezoeken. Bekijk artez.nl/nl/finals/agenda voor een volledig overzicht van alle evenementen.

Volg ArtEZ finals ook online 
Ontdek het laatste nieuws en exclusieve verhalen over de bijzondere eindwerken van de studenten op artez.nl/finals. Volg ArtEZ finals via social media via de hashtags #artezfinals en #artezfinals2023. Het eindwerk, het creatieve proces en de ervaringen van studenten zijn ook live te volgen via Instagram takeovers.

Over ArtEZ 
ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving.
 
Meer informatie 
Voor meer informatie over ArtEZ en de ArtEZ finals: artez.nl/finals