Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

‘What is home?’: expositie ArtEZ-studenten in Stadhuis Arnhem

ARNHEM - Op 12 mei start in het Stadhuis van Arnhem de expositie ‘What is home?’, van studenten van ArtEZ University of the Arts. Met hun artistieke werk nodigen deze (internationale) studenten bezoekers uit na te denken over het concept ‘thuis’ en vragen ze aandacht voor de moeilijkheden die zij ondervinden in hun zoektocht naar huisvesting.

‘What is home?’: expositie ArtEZ-studenten in Stadhuis Arnhem

Moeilijk om woonruimte te vinden
Voor een deel van de internationale studenten in Arnhem is het, mede door de problemen op de woningmarkt, afgelopen jaren extreem moeilijk gebleken om woonruimte te vinden. Afgestudeerden blijven langer in hun studentenkamers, internationale studenten hebben geen netwerk waar ze op terug kunnen vallen en niet iedereen zit te wachten op een Engelstalige huisgenoot. Terwijl woonruimte een wezenlijke voorwaarde is om deel te kunnen nemen aan de samenleving, je studie te kunnen volgen en je thuis te voelen.

Bewustzijn creëren door kunst
Samen met studenten is ArtEZ daarom een project gestart om aandacht te vragen voor het huisvestingsprobleem. De opleidingen van ArtEZ zijn internationaal hoog aangeschreven en trekken daarom ieder jaar internationale studenten. Vanuit het project heeft een reeks evenementen plaatsgevonden die onder meer tot doel hadden om meer bewustzijn te creëren rond de problemen die internationale studenten ervaren bij hun zoektocht naar woonruimte en om een community te creëren waarbinnen studenten elkaar kunnen vinden en helpen. Deze expositie is een van de initiatieven en vond eerder al binnen ArtEZ plaats tijdens de Week van de Internationale Student in november vorig jaar. Maarten Bremer, lid College van Bestuur ArtEZ: “Het is belangrijk dat onze studenten de ruimte krijgen om dit werk in het Stadhuis te laten zien. Onze studenten hebben het huisvestingsprobleem aan den lijve ondervonden, en die ervaring kunnen ze nu met hun stadsgenoten delen. Niet in woorden, maar in beelden en objecten die je raken en bijblijven. Want dat is de kracht van kunst."

Wanneer?
De tentoonstelling is van 12 mei tot 16 juni te zien in het Stadhuis. Kom langs en deel ook jouw ideeën over wat thuis nu is en wat thuis in de toekomst kan zijn.