Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Improvisatietrio Lavish wint de Erasmus Jazz Prijs!

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Improvisatietrio ‘Lavish’, bestaande uit violist Maria Cozzani (masterstudent Jazz & Pop Arnhem), pianist Sol Jang en cellist Kim Kamilla (beide alumnus en docent van de master én bachelor Jazz & Pop Arnhem), winnen de Erasmus Jazz prijs 2023! Deze prijs wordt ieder jaar door Codarts Rotterdam uitgereikt aan aanstormend jazz talent om hen op weg te helpen richting de internationale jazzscene.

Lavish trio, bestaande uit Jazz & Pop student Maria Cazzani en alumni Sol Jang en Kim Kamilla
Lavish trio, bestaande uit Jazz & Pop student Maria Cazzani en alumni Sol Jang en Kim Kamilla

Muziek deconstrueren en opnieuw in elkaar breien

Lavish komt voort uit de behoefte om muzikale structuren te creëren rond centrale thema’s. Op geluid gebaseerde improvisatie, jazz en repetitieve patronen worden verweven in een kamermuziekomgeving die klein en frivool kan klinken maar ook bruut en bulderend. Componeren en improviseren zijn belangrijk elementen binnen Lavish. Muziekstukken kunnen worden gedeconstrueerd en op verrassende manieren opnieuw gecombineerd.

Trio Lavish slaagde erin het publiek vanaf de eerste noot te boeien. Lavish maakte contact met het publiek en speelde een breed scala aan geluiden."

De jury over Lavish tijdens de uitreiking in De Doelen op 30 april

Springplank naar de internationale jazzscene 

De prijs van €3.000 dient als een springplank om hen op weg te helpen naar de internationale internationale jazzscene. In het verleden is de prijs een geweldige springplank gebleken voor een aantal succesvolle jazzmuzikanten, waaronder Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Rik Kraak en Stephanie Francke.

Over Jazz & Pop Arnhem

In het conservatorium in Arnhem kun je onder andere de bachelor en masteropleiding Jazz & Pop studeren. Beide opleidingen leren jou je eigen signatuur te vinden als maker en performer. Bij de bacheloropleiding leer je jouw instrument en genre tot in de puntjes beheren, en de masteropleiding is voor alle muzikanten die op zoek zijn naar nog een extra verdiepende slag. 

Bachelor Jazz & Pop Arnhem

Master Jazz & Pop Arnhem

Over de Erasmus Jazz Prijs

Jaarlijks presenteert Codarts de finale van de beroemde Erasmus Jazz Prijs. Tijdens de finale gaan de talenten tot het uiterste om het beste uit zichzelf te halen. Ze dagen zichzelf uit, zoeken de grenzen van muziek op en overschrijden deze. De inmiddels prestigieuze prijs is een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jonge jazzmusici. De Erasmus Jazz Prijs 2022 wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Nedspice, de Doelen en de Stichting Vrienden van Codarts.

Meer over de Erasmus Jazz Prijs