Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: MediaMusic-docent Niels van der Leest wint Buma Music in Motion Award

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

MediaMusic-docent Niels van der Leest mag 'm in zijn prijzenkast zetten: een Buma Award! Samen met zijn collega Joris de Man nam hij op 19 april 2023 een Buma Music in Motion Award in ontvangst.

Niels van der Leest, docent Game Audio aan de opleiding MediaMusic
Niels van der Leest, docent Game Audio aan de opleiding MediaMusic

Het duo won de award voor hun werk aan de populaire videogame Horizon Forbidden West (Guerrilla Games). De award werd toegekend in de categorie Videogames, VR en Metaverse. Ook Matthijs Kieboom, docent Composer for Film, Game and Media bij de opleiding MediaMusic, was dit jaar genomineerd voor zijn muzikale bijdrage aan de serie Van der Valk


Trailer Horizon Forbidden West

Buma Awards

De Buma Awards zijn Nederlandse prijzen die worden uitgereikt door de Stichting Buma Cultuur. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in de categorieën Multimedia, Film en Klassieke muziek. In 2021 waren er maar liefst vier genomineerden en twee winnaars vanuit het ArtEZ Conservatorium.

Uitreiking Buma Music in Motion Awards 2023


Meer info?