Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Joy Delima bij Portretten van Krabbé

  • Theater

Joy Delima, alumnus Toneelschool, bezocht ArtEZ in Arnhem voor een trip down memory lane. Het interview bij ArtEZ is deel van de derde aflevering van Portretten van Krabbé. Het programma is 12 april om 20:30 uur te bekijken.

Jasper Krabbé en Joy Delima bij het portret, door Aaron van Valen
Jasper Krabbé en Joy Delima bij het portret, door Aaron van Valen

Joy Delima

Joy Delima studeerde af aan de Toneelschool in Arnhem, waar ze merkte dat ze opnieuw moest uitvinden wie zij is. Meer daarover vertelt ze in de aflevering van Portretten van Krabbé.

Na haar afstuderen is ze zowel gaan acteren als schrijven. Joy speelde in de AVROTROS-politieserie Flikken Rotterdam, trad op in verschillende theatervoorstellingen en speelde onlangs in de Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines. Ook schrijft Joy columns voor de Volkskrant en heeft ze begin dit jaar het boek ‘Goed komen’ geschreven, met openhartige verhalen over seks.

Portretten van Krabbé

Het maken van een portret is voor schilder Jasper Krabbé een reis door iemands leven. Daarom gaat de kunstenaar op pad met vier culturele makers, om zo tot het ultieme portret te komen. Joy speelt de hoofdrol in de derde aflevering, waarin Joy openhartig vertelt over haar verleden, familie en tijd op ArtEZ.

  • Portretten van Krabbé met Joy Delima zie je woensdag 12 april 2023 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2 of kijk de aflevering (terug) via NPO Start.