Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Pleasure Island: terugblik op een geweldige week

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater

De muzikant danst, de toneelspeler maakt muziek en de danser componeert... Gisteren sloten de Arnhemse eerstejaars en tweedejaars studenten van Jazz & PopMuziektheaterDance ArtistToneelschoolBEAR Fine ArtComposition for Film and Theatre en Creative Writing weer een te gekke editie van Pleasure Island af! 

Pleasure Island: terugblik op een geweldige week

Pleasure Island is een jaarlijks interdisciplinair project waarbij 200 Arnhemse eerstejaars en tweedejaars studenten van de zeven uitvoerende bacheloropleidingen in Arnhem gemixt worden en een week lang samenwerken in groepjes. In iedere groep vind je studenten theater, dans, muziek, schrijven en beeldende kunst. Eén groot broeinest dus.

Dit jaar betrokken de studenten het 'oude Hema'-pand om te werken aan een voorstelling, performance of presentatie, onder leiding van HipHopHub026. Op de laatste dag lieten de studenten het eindresultaat van hun creatieve ontdekkingstocht zien.

Deze keer stond sampling centraal: een deel van een bestaande geluidsopname wordt opnieuw gebruikt in een nieuwe compositie. Sampling is een fundamenteel aspect van de hiphopcultuur sinds haar onstaan en heeft zich sindsdien verspreid naar andere muziekgenres en artistieke domeinen. De studenten werden aangemoedigd om over de grenzen van hun eigen discipline heen te denken en te onderzoeken hoe sampling kan worden toegepast in hun vakgebied.