Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

MediaMusic-alumnus Babs wint Popprijs Overijssel

  • Muziek

MediaMusic-alumnus Babs Schutte is de winnaar van de Popprijs Overijssel 2023. De prijs werd uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede. 

MediaMusic-alumnus Babs wint Popprijs Overijssel

Een artiest met een missie

2022 was een succesjaar voor Babs, een artiest met een missie. Als vrouwelijke producer en rapper geeft ze op een speelse manier tegengas aan een door mannen-gedomineerde popsector. In haar nummers hoor je een duidelijke thematiek, en daarmee heeft Babs zich in het afgelopen jaar stevig weten te vestigen in de Nederlandse muzieksector.

Popprijs

De artiest kon in persoon niet bij de uitreiking van de prijs aanwezig zijn, maar via een videoboodschap werd de prijs van harte in ontvangst genomen. Babs wint naast de titel ook een sculptuur, gemaakt in samenwerking met ArtEZ AKI Academie voor Art & Design in Enschede, en een bedrag van € 1500,- te besteden aan de artistieke ontwikkeling. 

De Popprijs is een waardering voor prestaties in het afgelopen jaar en de bijdrage aan de zichtbaarheid van de Overijsselse popmuziek. Daarom willen we ook de andere twee kanshebbers, Silke Veld en (Martijn) Naber noemen, die ook te gek werk hebben neergezet.

Booster Festival

De uitreiking van de Popprijzen Overijssel vond plaats tijdens het Booster festival op 1 april in de binnenstad van Enschede. Booster connect de creatieve muziekindustrie door middel van workshops, seminars, panels en feedbacksessies en het gratis showcasefestival in de avond. Tijdens het conferentieprogramma waren ruim 500 muzikanten en muziekprofessionals aanwezig.

Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.