Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Soul zangeres Bella Luna staat op het SPUNCK Podium van RTV Oost

  • Muziek

Lichamelijke integriteit was geen onderdeel van haar opvoeding, ze had lang het idee dat vrouwelijke seksualiteit niet echt bestond. Soulzangeres Bella Luna, geboren op de Filipijnen, woont sinds een aantal jaren in Enschede en was onlangs te zien bij SPUNCK op RTV Oost. Daar vertelde ze haar indrukwekkende verhaal.

Bella Luna is geboren op de Filipijnen en woont sinds enkele jaren in Enschede. Foto: thevisualg
Bella Luna is geboren op de Filipijnen en woont sinds enkele jaren in Enschede. Foto: thevisualg

Ze startte in 2020 aan de Popacademie in Enschede, ontving de Burger Beurs van het Burgerweeshuis en heeft inmiddels een aantal nummers uitgebracht. Bella Luna timmert behoorlijk aan de weg, in december kwam haar nummer Lust & Found uit. In de bijbehorende video wordt ze vastgebonden met een Japanse vorm van bondage (Shibari), zo laat ze aan RTV Oost weten. "Bij Shibari is het niet zo dat als je vastgebonden bent, je meteen ook onderdanig bent. Je bent juist die bekrachtigde persoon."

In de videoclip van Lust & Found wordt Bella vastgebonden met een Japanse vorm van bondage. Foto: 

Ze koos niet voor niets voor deze vorm van video. Bella groeide op met het idee dat het de 'taak' van de vrouw is om de man te voorzien in seksuele verlangens. "Ik denk dat dat ook tot deze ervaring heeft geleid", zegt ze over haar traumatische ervaring waarbij ze verkracht is. Hoewel ze het niet wil goedpraten, vindt ze het belangrijk om ook de verantwoordelijkheid te nemen. Haar hele verhaal kun je lezen op RTV Oost.

Volg Bella