Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: ArtEZ-student Zoey Dor wint Britten Concours

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Er deden 39 jonge cellotalenten uit heel Nederland aan mee. Opnieuw was het ArtEZ Conservatorium in Zwolle het podium voor het Britten Concours. ArtEZ hoofdvakdocenten cello Karlien Bartels en René Berman waren onderdeel van de vakjury en zagen hoe Zoey Dor, die bij ArtEZ de vooropleiding Jong Talentklas volgt, de eerste plek pakte in de categorie 16 t/m 18 jaar. RTV Focus Zwolle schreef erover.

Winnares Zoey Dor volgt bij ArtEZ de vooropleiding Jong Talentklas
Winnares Zoey Dor volgt bij ArtEZ de vooropleiding Jong Talentklas

Het evenement in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium was met publiek, maar kon ook via een livestream worden gevolgd. Ten behoeve van talentontwikkeling werkt ArtEZ alweer ruim tien jaar samen met Het Britten Concours. Tijdens deze 14e editie overtuigde Zoey Dor uit Amsterdam het publiek in de Hongaarse Rhapsodie van Popper met haar wervelende spel, bravoure en warme volle toon. Ze is een echte performer, zo is te lezen in het artikel. Ze volgt bij ArtEZ de Jong Talentklas in Zwolle, een meerjarige vooropleiding die bedoeld is voor jong, uitzonderlijk talent.

Hendrik de Ryck pakte de eerste plek in de categorie 10 t/m 12 jaar

Cellisten daagden elkaar uit

Hendrik de Ryck werd in de categorie 10 t/m 12 jaar verkozen tot winnaar. Turdor Marin won de titel in de leeftijdscategorie 13 t/m 15 jaar. De vakjuryleden, met onder andere ArtEZ-hoofdvakdocenten cello Karlien Bartels en René Berman, zagen hoe de cellisten elkaar inspireerden en tot op grote hoogten uitdaagden. Alle drie de winnaars spelen op 16 april solo met het Britten Jeugd Strijkorkest tijdens het winnaarsconcert in Theater De Spiegel in Zwolle. Hier ontvangen ze ook hun prijs én krijgen ze een masterclass van meestercellist Gregor Horsch aangeboden. 

Turdor Marin won in de categorie 13 t/m 15 jaar