Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Creative Writing-docent Tsead Bruinja schrijft dit jaar het boekenweekgedicht

  • Schrijven

Tsead Bruinja, docent Poëzie aan de opleiding Creative Writing in Arnhem, heeft het boekenweekgedicht voor 2023 geschreven. Het gedicht heeft de titel Anders ben ik met jou. Het bijzondere aan dit gedicht is dat het zowel in het Nederland als het Fries verschijnt: een primeur volgens de organisatie van CPNB.

Foto: Tessa Posthuma de Boer
Foto: Tessa Posthuma de Boer

In een interview met Trouw zegt Bruinja dat hij het gedicht al zwemmend bedacht. Hij werd gevraagd het gedicht in het Fries te schrijven en besloot "die mogelijkheid niet na te laten" omdat Fries zijn moedertaal is.

"Met het gedicht Anders ben ik met jou weet Tsead Bruinja verschillende versies van het ik gezicht te geven en toont hij op een prachtige en pakkende manier de veelzijdigheid van het individu in relatie met de ander."
Eveline Aendekerk, directeur CPNB

Lees het gedicht hier:

Creative Writing

Tsead doceert Poëzie aan Creative Writing, een hbo-opleiding waar je jezelf met hulp van gerenommeerde schrijvers, dichters en professionals uit de literaire wereld kunt ontwikkelen tot volwaardige schrijver en maker.