Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Illustrator én oud-student Melanie Kranenburg staat met haar werk in Tina

  • Vormgeving
  • Ondernemen

Het was altijd al haar meisjesdroom: illustraties maken voor de Tina. Alumna Comic Design Melanie Kranenburg trok de stoute schoenen aan en toog naar de redactie van het tijdschrift om haar idee voor te leggen. Dat pakte goed uit, want haar eerste strip - Charlie en Saar - is een feit. "Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven."

Voor Tina bedacht Melanie de twee figuren Charlie en Saar
Voor Tina bedacht Melanie de twee figuren Charlie en Saar

Vroeger was ze groot fan van het blad. Dat illustrator Melanie Kranenburg ooit haar eigen werk erin terug zou zien, voelt voor haar nog steeds een beetje onwerkelijk. In 2019 rondde ze de opleiding Comic Design af. "Deze studie heeft mij erg geholpen bij het ontwikkelen van mijn huidige stijl en werkwijze", legt ze uit.

Melanie Kranenburg rondde de opleiding Comic Design in 2019 af

Even knijpen

Tijdens een evenement had ze de hoofdredacteur van Tina al eens kort ontmoet. "Hij vertelde mij dat ze nieuwe talenten zochten voor Tina. Via via achterhaalde ik vervolgens zijn e-mailadres en mailde hem mijn ideeën." Ze bedacht een verhaal rondom de pubers Charlie en Saar. Melanie: "Meestal bedenk ik gewoon een thema, in dit geval verliefdheid. Daarna lees ik me in om inspiratie te krijgen en werk ik het verder uit." Zelf heeft ze goede herinneringen aan de middelbare school en vindt ze pubers een interessante doelgroep. "Veel jonge meiden lezen mijn verhaal en halen er iets uit. Voor een klein deel ben je dus bepalend in hun ontwikkeling, dat vind ik heel tof."

Soms moet ze zichzelf nog steeds even knijpen. "Voor anderen klinkt het misschien gek. maar dit is echt een mijlpaal in mijn carrierè." Haar avontuur voor Tina eindigt hier niet. Sterker nog: er volgen de komende tijd nog meer verhalen van Charlie en Saar. "Dit is nog maar het begin. Ik wil graag nog veel meer moois maken voor Tina. Dus des te leuker dat Charlie en Saar dit voorjaar weer terugkomen."

Tekenen voor Tina, een droom die uitkomt

 

Volg Melanie