Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Masteropleidingen Kunsteducatie scoren hoog in Keuzegids masters 2023

  • Docentopleidingen

De master Kunsteducatie en de international Master Artist Educator (iMAE) van ArtEZ University of the Arts scoren op een aantal onderdelen bovengemiddeld. Dat blijkt uit de Keuzegids Masters 2023. In de Keuzegids is de beoordeling opgenomen van masterstudenten over hun opleidingen op inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding, loopbaan en sfeer.

Masteropleidingen Kunsteducatie scoren hoog in Keuzegids masters 2023

Gemiddeld genomen krijgen de master Kunsteducatie en iMAE een zeer hoge waardering voor sfeer. Ook krijgen de docenten en toetsing een hoge waardering. Alle vijftien masteropleidingen van ArtEZ zijn door de NVAO geaccrediteerd en zijn daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2023.

Kunst als educatie, educatie als kunst

We zijn als ArtEZ trots dat we de thuisbasis zijn voor twee kunsteducatieve masteropleidingen. Bij beide masteropleidingen staat het artisteducator-schap centraal: kunst als educatie, en educatie als kunst. De masteropleidingen leiden je dus op om les te geven via kunst, in plaats van over kunst. Beide masteropleidingen geven op geheel eigen en unieke wijze invulling aan studenten opleiden tot artisteducator. De international Master Artist Educator (iMAE) draait om 'werken met'; of dit nu met je eigen gemeenschap is of met verschillende groepen en individuen. Je leert als student op een professionele en proactieve manier te werken met iedereen die behoefte heeft aan jouw aanwezigheid, of dat nu in de publieke of private sector is.

De master Kunsteducatie richt zich op kunstvakdocenten, of professionals die hun artistieke praktijk willen verdiepen. Deze master biedt ondersteuning bij het funderen van je visie en bij het boosten van je artistiek-educatieve werkpraktijk. Studenten maken kennis met arts-based research, leren grondig te reflecteren en stellen prangende vragen – ook aan henzelf. Als student doe je onderzoek naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken in de context van recente en inspirerende ontwikkelingen in de kunst-gebaseerde pedagogiek.

Kijk gerust rond op de websites van beide opleidingen, waar je informatie vind rond het studie-programma, verhalen en ervaringen van studenten én alumni.

Kunsteducatieve bacheloropleidingen bij ArtEZ

Benieuwd wat er bij ArtEZ nog meer mogelijk is voor (aspirerende) kunsteducatoren en artisteducators? Kijk dan ook eens rond bij onze kunsteducatieve bacheloropleidingen.

Over de Keuzegids Masters 2023

De nieuwe Keuzegids Masters 2023 bevat een geactualiseerd overzicht van masteropleidingen in Nederland met aandacht voor de inhoudelijke verschillen tussen opleidingen. De Keuzegids bevat studiebeschrijvingen, toelatingseisen, kwaliteitsoordelen van studenten, informatie over baankansen en startsalarissen per vakgebied. De informatie uit de Keuzegids Masters stellen toekomstige studenten mede in staat een weloverwogen keuze voor hun masteropleiding maken.

De Keuzegids Masters wordt jaarlijks samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en vergelijkt alle geaccrediteerde masteropleidingen aan de Nederlandse hogescholen en universiteiten. De beoordelingen in de gids worden onder meer opgesteld aan de hand van studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en accreditatiegegevens. Wanneer het aantal studenten dat deel heeft genomen aan de NSE te laag is worden er geen studentenoordelen in de Keuzegids opgenomen. Cijfers over het studiesucces zijn voor masteropleidingen niet beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over de Keuzegids masters 2023 op: Keuzegids masters 2023 en www.keuzegids.nl.