Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: Oud-student Micha Huigen tekent voor The New Yorker en The Washington Post

  • Vormgeving
  • Ondernemen

Eerder maakte hij al illustraties voor de Volkskrant en een grote krant in Zweden. Illustrator Micha Huigen timmerde vanuit zijn atelier lekker aan de weg, tot hij ineens een mailtje ontving uit Amerika. Of hij iets wilde tekenen voor het befaamde magazine The New Yorker. Als klap op de vuurpijl volgde een week later The Washington Post. De Stentor interviewde de oud-student Illustration Design over zijn Amerikaanse avontuur.

GESPOT: Oud-student Micha Huigen tekent voor The New Yorker en The Washington Post

"Joe Biden die in het Witte Huis de krant openslaat en mijn tekening ziet, daar kan ik mee aankomen in Den Ham", zegt Micha Huigen in het interview. Voor The Washington Post tekende hij een illustratie voor de cover van de kunstbijlage. Hierin verbeeldde hij zes kunsten: opera, klassieke muziek, film, popmuziek, theater en tv. "Het is onmogelijk om alles in één oogoslag te zien, je moet er echt naar kijken'', legt de oud-student van ArtEZ uit.

Zijn 'American dream' begon met een mail van het magazine The New Yorker. Of hij een illustratie wilde tekenen voor bij het verhaal van de schrijver Franz Kafka. Enkele weken later ziet hij zijn werk terug in een van de bekendste magazines ter wereld. Dat kort daarna The Washington Post hem vroeg de cover te tekenen voor de kunstbijlage, was voor Micha helemaal een droom die uitkwam. "Ze wilden iets met felle kleuren'', legt hij uit. "Dat wijkt af van wat ik normaal maak. Uit de schetsen die ik opstuurde, werd er uiteindelijk één gekozen."

Het werk van een week lang lang schtesen voor The New Yorker: Micha's afbeelding bij het verhaal van schrijver Franz Kafka

Hij zit nog maar vijf jaar in het vak en werkt keihard om zijn werk onder de aandacht te brengen. Vanuit zijn atelier in Zwolle bouwt hij gestaag verder aan zijn portfolio. Ondertussen liggen er meerdere opdrachten uit Amerika voor hem klaar. En dat terwijl zijn carrière nog maar net is begonnen."Voor Amerikanen is het niets meer dan een illustratie in de krant, maar voor een jongen uit Den Ham is dit een grote stap.''

Micha Huigen verwerkte zes kunstcategorieën in zijn tekening voor The Washington Post

Volg Micha