Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Louise van Deth en Sietze Haringa nieuwe leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) van ArtEZ University of the Arts heeft dinsdag 28 februari 2023 haar twee nieuwe leden, Louise van Deth en Sietze Haringa, benoemd. Louise treedt toe tot de RvT in de rol van voorzitter, waarmee zij vertrekkend voorzitter Pierre Ballings opvolgt.

Louise van Deth en Sietze Haringa nieuwe leden Raad van Toezicht

Louise heeft, na haar carrière als directeur/bestuurder van een aantal mooie goede doelen, zoals het Aids Fonds, een indrukwekkende loopbaan met verschillende toezichthoudende functies opgebouwd en is tevens een aantal jaren interim-directeur van het Prins Claus Fonds geweest. Zo is zij onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van CNV Vakmensen en van het bestuur van Giro 555 en is zij lid van de raad van toezicht van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. “Onderwijs, kunst en cultuur past heel goed bij me. Ik vind het super inspirerend hoe jonge mensen zich verhouden tot de maatschappij door middel van hun kunst.”

Sietze en Louise blijken elkaar toevallig vanuit de NGO-wereld al te kennen. Met hun verschillende expertises vullen zij de RvT heel goed aan. Zo ligt de interesse en kracht van Sietze in de verbinding van omgevingsdynamiek, governance, bestuur, strategie en risicomanagement. Hij zal dan ook een plaatsnemen in de auditcommissie, daarmee volgt hij Adriana Esmeijer op.

Sietze Haringa heeft zijn sporen verdiend met onder andere diverse partner-/leiderschapsrollen binnen KPMG en als accountant/adviseur van 10-tallen besturen en Raden van Toezicht van instellingen, zoals het Rijksmuseum, de Gerrit Rietveld Academie en grote ROC’s. Als bestuurder/toezichthouder van diverse organisaties leerde hij ook ‘van binnen te kijken’ zoals bij het Oerol Festival en de Dogtroep en nu nog het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en de Dunamare Onderwijsgroep. “Kunstonderwijs onderzoekt, ontwikkelt en verbindt grenzeloze verbeelding met de indringende wil iets te leren en te kunnen. Dat boeit me, dat heeft maatschappelijke invloed en betekenis, daar wil ik aan bijdragen .”

​​​​​​​Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur: “Met de benoeming van Louise en Sietze hebben we twee ervaren en krachtige toezichthouders gevonden. Door hun expertise, ervaring en netwerk kunnen ze met ons meedenken én ons scherphouden en zo samen met ons werken aan de verdere ontwikkeling van ArtEZ.”