Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

24 uur lang kunst binnen de muren van ArtEZ Zwolle

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Docentopleidingen

Van 11 op 12 februari hebben de studenten van ArtEZ Zwolle, binnen de muren van het Sophiagebouw, deelgenomen aan het 24 Hours Drawing Project! Op deze dag hebben zij ervaren hoe het is om (zonder slaap) 24 uur lang kunst te bedenken en te maken. Per discipline verschilde de inhoud van de opdracht.

24 hours_Graphic Design
24 hours_Graphic Design

Zo maakten de studenten van Comic Design bijvoorbeeld één strippagina per uur en de studenten van Graphic Design nieuw poster ieder uur waarvan de thema’s ter plekke werden geloot.

Vierdejaars Animation Design-student Lucas Toornvliet heeft de 24 Drawing Project georganiseerd. '24 Hours is iets wat ik een paar jaar terug heb opgepikt samen met Leoni Bröring', zegt Lucas, 'Het werd voorheen ieder jaar georganiseerd op ArtEZ, maar dat is toen gestopt. Toen ik van het concept hoorde dacht ik: Nou, dat moeten we gewoon nog een keer doen! Na een hoop vergaderingen en emails verder heb ik opeens een 24 Hours georganiseerd!'

Minidocu

Gedurende de 24 uur heeft de 24 Hours-journaalploeg, bestaande uit Docent Theater-studenten Niek van Remmerden en Ella Albers en ArtEZ-medewerkers Seppe Ovink en René Karomi, de studenten op elk moment van de dag gevolgd. 

De minidocu is binnenkort beschikbaar.