Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Press' 'Kunst en de zin van het bestaan' op de longlist van de Socratesbeker 2023!

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar verscheen. In 'Kunst en de zin van het bestaan,' uitgegeven door ArtEZ Press, moedigt Onno Zijlstra inspirerende wijze het gesprek aan over de zinvraag in samenhang met het denken over kunst.

ArtEZ Press' 'Kunst en de zin van het bestaan' op de longlist van de Socratesbeker 2023!

'Kunst en de zin van het bestaan' werd vlak voor de zomer van 2022 uitgegeven bij ArtEZ. In dit filosofisch prikkelende boek overdenkt Onno Zijlstra hoe kunst ons meer kan vertellen over de zin van ons leven. Onno neemt in 'Kunst en de zin van het bestaan' zes denkers bij de hand: Kant, Hegel, Schopenhauer, Kierkegaard, Nietzsche en Wittgenstein. Wat hebben deze zes invloedrijke filosofen te zeggen over kunst en de zin van het leven? En hoe kan hun denken ons ook in de 21ste eeuw nog houvast bieden? 

Beste 'Kunst en de zin van het bestaan' via de webshop van ArtEZ Press

Over Onno Zijlstra

Onno Zijlstra (1949) is filosoof en doceerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ArtEZ University of the Arts. Hij publiceerde op het gebied van de esthetica onder andere Language, Image and Silence. Kierkegaard and Wittgenstein on Ethics and Aesthetics (2006), Wat doet die rode vlek daar linksboven? Inleiding in de esthetica (2007) en Verbeelding. Over waarneming en kunst (2020).

Over ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij verbonden aan ArtEZ University of the Arts. Sinds 2005 publiceren we boeken van hoge kwaliteit, zowel qua inhoud als qua vormgeving. Het unieke ontwerp versterkt de inhoud en vice versa. De zorgvuldig samengestelde collectie die ArtEZ Press door de jaren heen heeft opgebouwd, vertegenwoordigt de rijkdom aan disciplines binnen het kunstonderwijs aan ArtEZ; architectuur, beeldende kunst, dans, interieurontwerp, kunsteducatie, mode, muziek en muziektherapie, productontwerp, theater, design en kunsttheorie.

Bezoek de website van ArtEZ Press

Over de Socratesbeker

De Socratesbeker wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar verscheen. De Socratesbeker wordt uitgereikt in april, de Maand van de Filosofie. De shortlist wordt bekendgemaakt in februari 2023. 

Meer informatie en de hele longlist van 2023