Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Staatssecretaris Gunay Uslu op bezoek bij ArtEZ

Staatssecretaris voor Cultuur en Media, Gunay Uslu, bezocht ArtEZ in Arnhem tijdens haar werkbezoek kunst en cultuur. De wethouder van Cultuur in Arnhem, Cathelijne Bouwkamp, was ook aanwezig. Uslu sprak de ochtend van 19 december intensief met studenten tijdens haar bezoek. Haar dag stond in het teken van opleiding, talentontwikkelingen en culturele gezelschappen.

Foto: Eva Broekema
Foto: Eva Broekema

De ochtend begon bij het College van Bestuur dat samen met lector Artur Jaschke in gesprek ging met de staatssecretaris en de wethouder. Het ging onder andere over hoe ArtEZ de makers van de toekomst een huis biedt en over de positionering in de steden. Voorzitter van het College van Bestuur Marjolijn Brussaard noemde ArtEZ ‘de talentenhub van het Oosten’. Brussaard: “ArtEZ heeft een centrale positie in de steden ten aanzien van kunst en cultuur.”

Foto: Eva Broekema

Vooral de ArtEZ Academie voor Theater en Dans werd tijdens het bezoek goed uitgelicht. Student van de Toneelschool Sayo Cadmus leidde de staatssecretaris rond door de academie. Tijdens de rondleiding kregen Uslu en Bouwkamp een danssolo te zien van Dance Artist-student Pia Mačerol. Ook stopte de staatssecretaris om een praatje te maken met Noa Vlijtig, student Dance Artist.

Oprechte interesse

Foto: Eva Broekema

Sayo Cadmus leidde de staatssecretaris naar een van de theaterzalen waar Docent Dans-student Ferdinand Baron von Maydell haar opving. Hij vertelde dat dit zijn laatste jaar in de studie is en dat hij maar twee maanden van de afgelopen jaren niet-geblesseerd is geweest. Ondanks zijn blessure kan hij zijn studie afmaken aan de hand van technologie. Uslu was zo geïnteresseerd in de student en zijn verhaal, dat het programma wat uitliep.

Foto: Eva Broekama

De staatssecretaris toonde oprechte interesse in elke student en stelde meerdere vragen. Niet alleen bij Cadmus, Mačerol, Vlijtig en Baron von Maydell, maar ook bij de Docent Theater (Arnhem) student Saron Tesfahuney en alumnus Jesper Pouw die haar meenamen naar de nieuwe stilteruimte. Zij vertelden over het nut van de ruimte en over hun ervaringen bij hun studie. Uslu vroeg ze naar hun dromen na de studie en wat zij willen veranderen met hun kunsten.

Het was een ochtend vol inspiratie en gesprekken over het belang van kunst en cultuur en educatie.

Lees op Arnhems Nieuws meer over het bezoek