Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Frida Berntsen en Maaike Kalkhoven ontvangen de Gelderland Valoriseert startersvoucher

  • Beeldende Kunst
  • Docentopleidingen
  • Ondernemen

De startersvoucher van Gelderland valoriseert is een subsidie van €2.500,- voor studenten en alumni van ArtEZ tot maximaal drie jaar na afstuderen. Deze voucher is bedoeld voor de eerste investeringen voor de opstart van een nieuwe, innovatieve onderneming. De startersvouchers zijn bestemd voor studenten, promovendi en afgestudeerden van ArtEZ University of the Arts, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Radboud Universiteit (RU) en Van Hall Larenstein (VHL). 

Frida Berntsen en Maaike Kalkhoven ontvangen de Gelderland Valoriseert startersvoucher

Frida studeerde in 2022 af aan de opleiding BEAR. Op 15 december presenteerde ze haar bedrijfsconcept voor de beoordelingscommissie en ze kan nu met een subsidie van 2.500 euro haar kunstwerken en designproducten verder ontwikkelen. Als multidisciplinair kunstenaar onderzoekt ze hoe oude ambachten en tradities vandaag de dag van waarde kunnen zijn. Haar exclusieve tafelkleden bijvoorbeeld, zijn ambachtelijk geprint en geweven met bijzondere garens tot damasten kleden. Ze is ervan overtuigd dat wanneer een product met aandacht liefde en tijd gemaakt is, je het minder snel weg doet en er met zorg mee om gaat. Met de voucher gaat ze haar bedrijf verder ontwikkelen met ruimte voor experiment en onderzoek.

Foto: Frida Berntsen

Volg Frida

Website en Insta

Ook Maaike studeerde dit jaar af, aan de opleiding Fine Art, Design and Education ArtEZ Arnhem met haar Galerieniemini.

Galerieniemini maakt tentoonstellingen en biedt kunsteducatie programma’s en methodes aan voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Maaike wil kunsteducatie over hedendaagse kunst vanuit alle hoeken van de wereld op een toegankelijke en interactieve manier aanbieden. Ze zet bijvoorbeeld kinderen met een oog voor kunst in als kindercurator om te helpen met het ontwikkelen van exposities en educatieve programma’s. Galerieniemini neemt altijd zelf een tentoonstelling mee waaromheen ze een lesprogramma ontwikkelen en aanbieden. Met de voucher gaat Maaike onder andere materialen bekostigen en een rijdende tentoonstelling per bakfiets opzetten. Ze kan nu een basis leggen voor haar bedrijf en in het eerste jaar al op pad gaan met meerdere tentoonstellingen.

 Hannah (12) en Maaike (21), de curatoren van Galerieniemini, foto Maaike van Kalkhoven

 Volg Maaike

Website en Insta