Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

20 jaar Popacademie, feestje!

  • Muziek

We trappen 2023 direct goed af met een leuke aankondiging. Dit schooljaar bestaat de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium in Enschede 20 jaar! En wie jarig is, trakteert. Naast ons glas te heffen op deze mijlpaal zetten we dit schooljaar vooral ook onze huidige en aanstormende talenten in de spotlight met een breed palet aan programmaonderdelen.

20 jaar Popacademie, feestje!

Een hbo-opleiding voor popmuziek was in 2002 nog lang niet zo vanzelfsprekend als het nu aanvoelt. Niet alleen de tijdsgeest is veranderd, maar ook de school, het lesprogramma, de studenten, de docenten en alumni. Om 20 jaar aan ontwikkeling, creativiteit en gezelligheid goed te vieren, staan er tot en met mei leuke activiteiten op de agenda!

Documentaires

Van januari tot en met mei worden er tien documentaires van tien minuten gepubliceerd, waarin telkens één alumnus/alumna van de Popacademie in de spotlight staat. We zien onze ex-studenten terug bij managementkantoren, poppodia, tv-programma’s, labels , publishers, muziekscholen en natuurlijk vooral op het podium. Hoe zag hun weg hiernaartoe eruit? En hoe kijken ze terug op hun schooltijd?

Projectweek – 15 & 16 mei  ‘Back To School’

Op 15 en 16 mei halen we de kennis van onze alumni terug naar ons pand. Met een breed scala aan masterclasses, workshops, panels en coaching krijgen onze huidige studenten de kans om te leren van hun voorgangers.

Reüniemiddag - 17 mei 

17 mei staat volledig in het teken van een reünie, die we aftrappen met een nostalgische middag. Hoe is de Popacademie in de loop der tijd veranderd? Hoe zag het pand er vroeger uit? Had Danny nog haar en was Davy vroeger ook al geen pianist? Kortom: a trip down memory lane: Tijd: vanaf 14.00 uur. 

20 Jaar Popacademie Festival - 17 mei

Om de verjaardag van de Popacademie af te toppen is er op 17 mei ook een jubileumfestival. Al het talent dat de afgelopen jaren voorbij is gekomen op school, zie je op deze dag terug op verschillende podia van Metropool Enschede. Zo loop je op één avond door 20 jaar geschiedenis van de ArtEZ Popacademie. Tijd: vanaf 17.00 uur. Wil jij als eerste weten wie er komen spelen op dit festival? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Heb jij in de afgelopen jaren gestudeerd of gewerkt op het ArtEZ Conservatorium en de Popacademie? Reserveer dan nu alvast je plekje voor de reüniemiddag én/óf het 20 Jaar Popacademie Festival!