Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Klassieke Muziek-studenten vallen in de prijzen bij Dutch Jazz & Crossover Competition

  • Muziek
  • ArtEZ-prijswinnaars

Ischa Kooistra en Reinoud de Vey Mesdagh, beiden studenten Klassieke Muziek aan het Conservatorium in Zwolle, hebben met hun quintet RAGAZZI de Dutch Jazz & Crossover Competition van 2022 in het BIMhuis Amsterdam gewonnen. RAGAZZI sleepte zowel de Publieksprijs en de prijs voor Beste Band binnen.

Klassieke Muziek-studenten vallen in de prijzen bij Dutch Jazz & Crossover Competition

RAGAZZI bestaat uit Ischa Kooistra (Cello), Reinout de Vey Mestdagh (Cello), Joshua Herwig (Cello), Wouter Torringa (Viool) en Thijmen Veelenturf (Viool). Het strijkersensemble leverde een geweldige prestatie door de gevestigde orde van de Nederlandse avant-garde jazzscene weg te spelen tijdens de Dutch Jazz Competition. Eerder dit jaar viel RAGAZZI ook in de prijzen, tijdens het Jonge Makers Concours.

Twee prijzen

RAGAZZI’s fantastische prestatie tijdens de Dutch Jazz & Crossover Competition leverde de vijf bandleden de Publieksprijs en de prijs voor Beste Band op. Dat betekent, mede dankzij hoofdsponsor Sena, een geldprijs van 8000 euro en een tournee langs relevante festivals. De jury kenmerkte het niveau van de editie 2022 als zeer hoog.

“Met de voor jazz bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield RAGAZZI zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel.”
De jury over de winnaars

Finale terugkijken

Wil je het optreden van RAGAZZI en de finale terugzien? Dat kan! Bekijk de video hieronder. Vanaf 2 uur en 3 minuten is het quintet in beeld.

RAGAZZI wordt Woodcraft

Het winnen van deze prijs komt voor de groep op een bijzonder moment. “Dit was ons laatste optreden als RAGAZZI”, aldus cellist Joshua Herwig. “Er gaat voor ons in 2023 een nieuw hoofdstuk aanbreken, onder een nieuwe naam: Woodcraft. De bekendmaking daarvan doen we dan nu wat eerder: aangenaam kennis te maken! We zijn druk bezig met ons debuutalbum dat in het voorjaar naar buiten komt.”

Dutch Jazz & Crossover Competition

De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie. De Dutch Jazz Competition wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Sena Muziekproductiefonds, de JCP Stichting, Hendrik Muller Fonds, de Kunstenbond/Ntb en Buma Cultuur.

Conservatorium Zwolle

Engagement, (inter)disciplinaire samenwerking en de ontwikkeling van eigen talent en persoonlijkheid kenmerken de opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop van het conservatorium in Zwolle. Hier worden jonge professionals opgeleid, die veelzijdig en praktijkgericht zijn.