Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

APRIA Journal presenteert issue #5: Digital Narrations, Fails and Errors

  • Onderzoek

De nieuwste issue van APRIA Journal, Digital Narrations: Fails and Error, staat nu online, vrij toegankelijk voor iedereen! Met bijdragen van Anna Barham, DoriO, Nathan Jones, Maria-Cecilia Quadri en Philip Ullrich en geconceptualiseerd met Nishant Shah, voormalig lector Aesthetics of Cultures of Technologies aan ArtEZ University of the Arts.

Cover foto van de nieuwste issue van APRIA Journal
Cover foto van de nieuwste issue van APRIA Journal

Met dit issue onderzoeken de auteurs de verschijnselen van fouten en mislukkingen als een manier om de beperkingen, vervormingen, blinde vlekken, tekortkomingen en pathologieën te begrijpen die digitale verhalen vormen en doorbreken.

De publicatie bestaat uit vijf bijdragen die een scala aan thematische aandachtspunten en formele benaderingen omvatten. ‘ZYX’ van Anna Barham is een audiowerk over fouten veroorzaakt door spraakherkenning. ‘Earthbnb, from Platform to Planet’ van het collectief DoriO is een videowerk dat werkt met de esthetische, technische en structurele fouten die vaak voorkomen op digitale platforms. Maria-Cecilia Quadri's 'Democratise the Cyberspace! Storytelling in the Digital Era ' is een persoonlijk essay dat drie interpretaties geeft van fouten binnen de praktijk van storytelling op internet. ‘Experiential Literature? Comparing the work of AI and Human Authors' van Nathan Jones is een literaire kritiek over de tekortkomingen en mogelijkheden van door AI gegenereerd schrijven. Ten slotte laat Philip Ullrich in zijn poëtische essay 'The Bug' verschillende mogelijkheden zien om computerbugs te begrijpen op basis van zijn eigen praktijk als programmeur.

Dit issue is samengesteld door Digital Narrations, een collectieve en open platform-serie georganiseerd door Maria-Cecilia Quadri, Lea Schaffner en Philip Ullrich.

Het volledige issue is online en als downloadbare pdf beschikbaar. Kijk voor meer informatie op: https://apria.artez.nl/issue/digital-narrations/

Over APRIA Journal en Platform

APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts) is een digitaal platform dat een open-access, peer-reviewed tijdschrift (APRIA Journal) uitgeeft en het nieuwste kunstonderzoek van ArtEZ toont. APRIA Platform publiceert ook high-impact essays, beeld- en geluidsbijdragen die kunst en interventies van de kunsten onderzoeken in relatie tot wetenschap en samenleving. Een jaarlijkse Open Call stimuleert studenten, kunstenaars en onderzoekers verbonden aan ArtEZ om zelf een bijdrage te leveren. APRIA is een initiatief van ArtEZ University of the Arts, ArtEZ Press en ArtEZ studium generale.