Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuw van ArtEZ Press: Exploring seagrass for sustainable design

  • Onderzoek

Nu het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt, moet Nederland de komende eeuw op zoek naar nieuwe manieren om met water om te gaan. In deze toekomst zullen de gewassen die we verbouwen en gebruiken veranderen: vooral zoutwatergewassen lijken een groot potentieel te hebben als hulpbronnen en grondstoffen.

Cover design: Femke Kersten
Beeld door: Álvaro Fernández Prieto

Het ArtEZ Tactical Design lectoraat verkende de mogelijkheden van zeegras voor duurzaam ontwerpen, omdat deze plant ons een aanknopingspunt biedt om te speculeren over hoe we moeten ontwerpen om onze gewenste toekomst te bereiken, waarbij zowel mensen als zeegras kunnen gedijen. Dit onderzoek is samengebracht in een boek wat beschikbaar is als pdf en kan op de webshop van ArtEZ Press worden gedownload. 

Download de pdf via de website van ArtEZ Press